Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ładowanie treści po kliknięciu myszką
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Matty92
Witam. Szukam kodu, który po kliknięciu myszką pokazyuje ukrytą część bez przeładowania strony. Nie chodzi mi o jQuery, bo tam trzeba przypisywać każdej treści oddzielną zmienną. Znalazłem fajny kod w HTML5, lecz obsługuję go tylko Chrome, a mianowicie
CODE
<details>
<summary>Show/ Hide</summary>
Ukryta zawartość
</details>

Posiadam dużo treści na stronie przez co bardzo wolno się ładują poszczególne podstrony.

Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
by_ikar
Ale przecież możesz napisać uniwersalny jakiś kilku linijkowy skrypt który by ci pobierał konkretne dane do konkretnego miejsca. W sumie to nie wiele roboty tak na prawdę wink.gif
mortus
@Matty92: Ale Twój kod sam z siebie nie umożliwia Chowania/Wyświetlania ukrytej treści i z pewnością jest obsługiwany przez JavaScript. Poza tym jeśli coś ukryjesz, to wcale nie przyspieszysz "ładowania się" strony. Treść będzie się na niej znajdować, choć będzie ukryta. Jedynym słusznym rozwiązaniem wydaje się być asynchroniczny AJAX dla treści i statyczny HTML dla layoutu.
Matty92
@mortus: Ten kod, który podałem wyżej jest odpowiedni jednak jest to język HTML5 i jedynie Chrome go obsługuje. Ukrywa on treść i po kliknięciu myszką dopiero ładuje. Show/hide w jQuery myślę że, też byłby rozwiązaniem mojego problemu jednak trzeba każdą zmienną przypisywać do innej treści.

Sprawa jest taka - na jednej podstronie umieszczam kilkadziesiąt tytułów piosenek. Każda piosenka ma player zippyshare i przycisk "Lubie to". No i strona przy ładowaniu pobiera dane z facebooka i zippyshare. Nawet próbowałem ze spoilerem i nadal ten sam efekt.

Dzięki za propozycję z tym AJAXem, wypróbuję w najbliższym czasie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.