Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wywołanie funkcji bez przełdowania podstrony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
anthony88
Witam.

Stworzyłem sobie stronkę, do której po wybraniu w menu dynamicznie wskakuje inna stronka php. W tej podstronie mam taki kod:
  1. <form name="myform" onSubmit=" getValue(myform.data1.value,myform.data2.value,myform.data3.value,myform.data4.value);return false;">
  2. <h3>&lt ellipse id="myCricle" cx="<input type="text" id="input1" name="data1">"<br>
  3. cy="<input type="text" id="input2" name="data2" >"<br>
  4. rx="<input type="text" id="input3" name="data3">" <br>
  5. ry="<input type="text" id="input4" name="data4">"<br>
  6. style="fill:yellow;stroke:purple;stroke-width:2"/&gt<br>
  7. <input type="submit" value="Submit this form" >
  8.  
  9. </form>

Chodzi o to, że mam cztery pola tekstowe, gdzie wpisuje wartość, która ma byc przesyłana do funkcji java script. Wszysto było by ok gdyby nie to, że po wykonaniu wraca mi do strony głównej. Czy jest to możliwe, żeby nie przeładowywało ? (Jeśli umieszcze taki kod na stronie głównej to po naciśnięciu "submit" nie przeładowuje strony. Czemu tak się dzieje ?
Pawel_W
spróbuj tak:
  1. onSubmit="return getValue(myform.data1.value,myform.data2.value,myform.data3.value,myform.data4.value)"

a w funkcji getValue daj return false;
anthony88
Mam tak. Ciągle przeładowuje wracając do strony głównej...Generalnie chodzi mi o to, żeby jakoś wyłuskać wartość z pola w które użytkownik coś wpisuje.
jaro61
Wpróbuj użyć funkcji getElementById, którą możesz wyciągnąć wartość z pola input.
kadziola.jarek
Jeżeli dobrze zrozumiałem to potrzebujesz funkcji getElementById.
anthony88
Raczej by mi zależało, żeby wywoływać po submit funkcję zdefiniowaną przeze mnie. Z resztą wartość jest pobierana i funkcja się wykonuje, ale później wraca do strony głównej. W tym jest problem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.