Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z zwracaniem błędu MYSQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Adris
Witam, Próbowałem dzisiaj zainstalować GPix Pixel Ad Script, i natrafiłem na mały problem, po podaniu dostępowych do bazy danych, zwraca taki error
  1. An error occurred during the upgrade: ALTER TABLE `FM_categories` CHANGE `id` `id` INT( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT [nativecode=1075 ** Incorrect TABLE definition; there can be only one auto COLUMN AND it must be defined AS a KEY]

Co ciekawsze, tworzy normalnie tabele pod prefix który podam, ale nie przechodzi dalej, co jest problemem drodzy Panowie ?
alegorn
poczytaj gdzie mozna zalozyc autoinc
Adris
Z tego co wyczytałem muszę jakąś baze Db założyć, mam racje ?
irmidjusz
Ten błąd oznacza, że próbujesz zmienić kolumnę "id" i nadać jej atrybut "auto increment", ale taki może być przydzielony jedynie kolumnie klucza głównego (primary key), który to zresztą (klucz główny) może być tylko jeden w tabeli.
Adris
Cytat(irmidjusz @ 10.08.2012, 22:05:53 ) *
Ten błąd oznacza, że próbujesz zmienić kolumnę "id" i nadać jej atrybut "auto increment", ale taki może być przydzielony jedynie kolumnie klucza głównego (primary key), który to zresztą (klucz główny) może być tylko jeden w tabeli.

No dobrze Proszę Pana, sporo mi Pan Wyjaśnił, Lecz, instalator sam próbuje zmienić kolumne ID, ja jedynie nadaje prefiks, widzi Pan jakieś rozwiązanie ?
irmidjusz
NNW
czyli
Niestety, Nie Widzę smile.gif

za mało danych, może ktoś inny pomoże.
Adris
Tak w ramach jeżeli ktoś bedzie chciał formułowac komendy.
Kod
Serwer: Localhost via UNIX socket
Oprogramowanie: MySQL
Wersja oprogramowania: 5.5.25a-log - home.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.