Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Łamanie zasad sygnatur
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Puciek
Ostatnio ciągle obserwuje sygnatury pełne rysunków, zamaist tekstów a jak mówi regulamin REGULAMIN SYGNATUR maks 3 linie a obrazki 15x15 px. Według mnie powinno się coś z tym zrobić bo to faktycznie spowalnia =_=
aleksander
mała poprawka - linii może być 4 - gdzieś był o tym topic. A co do obrazków to nie zauwarzyłem pogorszenia szybkości, ale może to dla tego, że mam stałkę.

pozdr
kicaj
Wlasnie! Albo sie trzymamy regulaminu, albo nie! Wiemy, ze gdyby to zrobil jeden z ulubionych forumowiczow, odrazu dostal by ostrzezenie...
scanner
Fakt wykorzystywania sygnatur graficznych zostanie przedyskutowany przez Zarząd i wkótce wydamy oficjalny komunikat w tej sprawie.
Slump
w ib 2.0 mozna dodac odpowiedni mod, i decydowac co moze dana grp umiescic w sygnaturce (. decydowac o html, bbcode i tagach smile.gif

Dla 1.3 tez sie znajdzie smile.gif
hwao
Cytat(Regulamin)
Zabrania się umieszczania banerów reklamowych oraz obrazów przekraczających rozmiar 15x15 pikseli.

Wyraznie pisze banerów reklamowych i wg mnie taka sygnaturka nie jest banerem reklamowym tylko podpisem ( nie studjuje prawa biggrin.gif ale tak mi sie wydaje ).

Trzeba by dokladniej sprecyzowac regulamin w tej sprawie gdyz teraz w sumie nic nie przeszkadza takich umieszczac i nie tylko 'podpisow' moze ktos sobie np tapete wklejic ... nie ladnie regulaminu gdyz to nie reklama :-)

Sam podpis (rysunek) mało zajmuje kb jak dlamnie posiadacza sredniego lacza nie robi mi wogule rożnicy :-)

Ogulnie to mi nie przeszkadzaja podpis, rysunki o ile sa estetyczne ( lepsza taki rys niz
'oczobojny' text ;-) )
seaquest
Gdybyśmy w regulaminie chcieli ustosunkować się do wszystkich dziedzin życia, to byłby on grubszy niż Dziennik Ustaw biggrin.gif A tak poważnie, to regulamin jest ogólny i wiadomo, że trzeba go trochę ulepszać od czasu do czasu. Od tego mamy Zarząd.
Wkrótce postaram się przedstawić Zarządowi propozycję nowego regulaminu. Ponieważ kilka rzeczy uległo ostatnio zmianie.
Bakus
Nie ukrywam, że jako osoba nie tylko stosująca wspomniane podpisy, ale również tworząca (wraz z kAzu^) system do ich generowania jestem bardzo zainteresowany decyzją Zarządu.

Mam nadzieję, że będzie ona precyzyjnie określać co może znajdować się w sygnaturce.

Jako, że z racji założonego przezemnie tematu nt. skryptu do sygnaturek wyniknęła swoistego rodzaju potyczka o sygnaturki (kto jaką zrobi). Po przemyśleniu całości w pełni popieram hwao...
Cytat(hwao)
Ogulnie to mi nie przeszkadzaja podpis, rysunki o ile sa estetyczne ( lepsza taki rys niz 'oczobojny' text ;-) )

Co do wyglądu... starałem, i staram się, by sygnaturki na obrazkach możliwie najmniej odbiegały od "tekstowych"... Takie podejście moim zdaniem jest rozsądne i nie powoduje pogorszenia czytelności forum...

Mam nadzieję, że Zarząd przy podejmowaniu decyzji zachowa możliwość wyboru sposobu podpisywania się pod własnymi postami, jednocześnie jasno określając zasady tworzenia wspomnianych podpisów.

UpDated:
P.S. Podpisy na obrazkach można ograniczyć do konkretnej wielkości w pixelach...
P.S. 2 Czy będzie można zerknąć do listy argumentów obu stron dyskusji w Zarządze po jego posiedzeniu? Nie ukrywam, że taka lista była by lepsza od najlepiej skonstruowanego regulaminu...
P.S. 3 Rozwiązanie z grafiką dedykowane jest osobom korzystającym z wielu for jednocześnie...
seaquest
Faktycznie tak jak zauważył hwao, w sygnaturce dopuszczalna wielkość obrazka to 15px X 15px tak więc sygnatury obrazkowe używane przez część osób na tym forum nie powinny być stosowane.
Mimo to póki co czekam na decyzję zarządu w tej sprawie, ponieważ jest to dosyć nietypowa forma. Do czasu tej decyzji ani administratorzy, ani moderatorzy nie będą stosowali środków mających na celu usunięcie tych sygnaturek.
Bakus
Ja tak króciutko z pytaniem i uwagą:
- Czy wiadomo coś już na temat decyżji Wysokiej Izby? ( Pań Posłanek i Panów Posłów smile.gif )
- @Sea: Przy takich sprawach jak ta regulamin można rozszeżać, by ludzie wiedzieli na czym stoją i by wiedzieli co im można, a czego już nie...
sf
Puciek: LOL, dlaczego zaczoles uzywac sygnaturek - obrazkow... przeciez to spowalnia innym dzialanie forum tongue.gif
Bakus
smile.gif Ja tylko powiem, że cieszy mnie rosnące grono użytkowników...
Puciek
Powiedzmy ze po pierwsze dopiero teraz znalazlem ten temat po przneiesieniu tongue.gif, a po 2 zauwazylem zalete wynikajaca, zwlaszcza jak jest sie na mniej wiecej 5 forach.
scanner
Aby nie było - Zarząd już debatuje nad sygnaturkami.
Jednym z pomysłów jakie się narodziły, ale jeszcze nie są zatwierdzone, to postawienie oskryptowania na serwerze php.pl i akceptowanie sygnaturek pochodzących tylko z tego serwera.
Bakus
Z wielką radością udostępnie IDNSigner smile.gif

A przy okazji wpadł mi do głowy pomysł na wprowadzenie w konfiguracji ograniczenia ilości linii jaką można posiadać...

P.S. @Scanner: Dzięki za info... Myślałem, że całość przeszła bokiem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.