Już na początku chciałbym powiedzieć, że jestem ciałkiem początkujący w JS i w sumie google api v3 zacząłem korzystać z musu stworzenia mapy do projektowania tras rowerowych. I niestety pewna rzecz nie daje mi spokoju... Postanowiłem na razie dać użytkownikowi do wyboru rysowanie tras "od linii" oraz za pomocą wyznaczenia startu i końca wycieczki oraz jakiś tam przystanków (waypoints'ów), co umożliwia narysowanie trasy według ulic... I tu niestety mam problem, ponieważ wszystko jest to uzależnione od checkboxa, który decyduje o tym czy chcemy korzystać z pierwszej opcji czy z drugiej... I tu coś się dzieje... Akurat w tej wersji działa mi rysowanie trasy według ulic, ale mapa zupełnie nie reaguje na kliknięcie, które umożliwia postawienie markera... Mam nadzieję, że jakoś to objaśniłem

function mapaStart() { var id_marker = 0; var punkt; var wspolrzedne = new google.maps.LatLng(52.2604880,21.0210514); var opcjeMapy = { zoom: 10, center: wspolrzedne, mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP, //disableDefaultUI: true, // my decydujemy jakie będą kontrolki mapTypeControl: true, // kontrolka trybu mapy scaleControl: true, // kontrolka skali navigationControl: true // kontrolka nawigacji }; mapa = new google.maps.Map(document.getElementById('mapka'), opcjeMapy); dymek = new google.maps.InfoWindow(); if (travel_street == 0) { if(id_marker == 0) { google.maps.event.addListener(mapa, 'click', function(e) { DodajMarker(e.latLng, mapa); punkt = e.latLng; id_marker++; }); } else if(id_marker > 0 && id_marker <= 9 ) { google.maps.event.addListener(mapa, 'click', function(e) { DodajMarker(e.latLng, mapa); var PlanCoordinates = [ punkt, e.latLng ]; var Path = new google.maps.Polyline({ path: PlanCoordinates, strokeColor: '#FF0000', strokeOpacity: 1.0, strokeWeight: 2 }); Path.setMap(mapa); punkt = e.latLng; id_marker++; }); } else { alert("Można postawić maksymalnie 10 znaczników"); } } else { trasa_render.setMap(mapa); trasa_render.setPanel(document.getElementById('wskazowki')); } }
Jakby co travel_street decyduje właśnie o wyborze tej opcji i na pewno się zmienia wraz z kliknięciem checkboxa
P.S. Jakby co mogę dać większą część kodu, jeśli będzie to konieczne...
Problem, w pewnym sensie, rozwiązany