Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona internetowa a TORBrowser - raz działa, raz nie...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
mch.frnc
Witam,
mam trochę dziwne pytanie. Otóż jedna z moich stron (na serwerze az.pl) mimo ciągłego uptime'u podczas testowania bywa niedostępna, jeśli wchodzi się na nią używając Tor Browser (czyli TORa). A "bywa" ponieważ czasami po zmianie akutalnej tożsamości (poprzez Użyj Nowej Tożsamości) strona załaduje się normalnie i wszystko działa, aż do momentu zmiany tożsamości na inną. Pierwszy raz spotykam się z takim czymś, dlatego pomyślałem, że może az.pl blokuje jakoś niektóre połączenia z torowych adresów. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? I być może ktoś wie jak temu zaradzić? smile.gif
buliq
tor to tak naprawdę miliard proxy zanim się dostaniesz do serwera, więc bardzo prawdopodobne że polityka az.pl zabrania takich połączeń
mch.frnc
Zdaję sobie z tego sprawę i pewnie bym po prostu to olał gdyby nie fakt, że inna strona stojąca również na az.pl działa przez TORa bez zarzutów... Ale po prostu już zgłupiałem, bo wychodziłoby, że coś jest nie tak z kodem strony. No ale żeby teraz znaleźć jakąś przyczynę to jest chyba niewykonalne, bo kod był pisany "normalnie", bez jakichś udziwnień typu filtracja adresów wg krajów czy cokolwiek takiego.
Dlatego dla mnie to dziwna albo i dziwaczna sprawa, bo wcześniej się z czymś takim nie spotkałem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.