Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wizualizacja "mapy"
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Vasquez21
Witam,

No więc mam bazę z powiedzmy pewnego rodzaju mapą.
Chciałbym zwizuwalizować coś takiego:

Gdyby trzeba było zrzucić same kwadraty to nie ma problemu, ale potrzebuję również dodać łączenia pomiędzy nie i nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Połączenia te linie to na dobrą sprawę 2 krótsze linie w kolorze czerwonym/niebieskim. Ponieważ muszę je mieć również interaktywne to muszą być rozbite na dwie części.
Najprostsze rozwiązanie jakie przyszło mi do głowy to wrzucić to do dużej tabeli i tam linie wyświetlać po prostu jako grafikę, ale jak na to patrzę:

1. <tr><td>0,1</TD><TD>linia 1</TD><TD>linia 2</TD><td>0,2</TD><TD>linia 1</TD><TD>linia 2</TD></TR>
  2. <tr><td>linia 1</TD><TD>---</TD><TD>---</TD><td>linia 1</TD><TD>---</TD><TD>---</TD></TR>
  3. <tr><td>linia 2</TD><TD>---</TD><TD>---</TD><td>linia 2</TD><TD>---</TD><TD>---</TD></TR>
  4. <tr><td>1,1</TD><TD>linia 1</TD><TD>linia 2</TD><td>1,2</TD><TD>linia 1</TD><TD>linia 2</TD></TR>

to średnio to wygląda smile.gif
Sama "mapka" ma być również interaktywna, więc później chcę wywoływać różne zdarzenia po kliknięciu w np. lokację lub linię.

Czy ktoś ma jakiś pomysł, lub spotkał się z czymś co może pomóc?
nospor
Zarono do rysowania kwadratow jak i linii uzyj poprostu DIVow
Vasquez21
nie sprowadzi się to czasem do tego, że nadal będę miał tego tak nadziubdziane w kodzie?
nospor
Nadziubdziane? Bedziesz mial tyle divow ile chcesz miec kwadratow + po jednym divie na linie. Co tu za dziubdzianie?
Vasquez21
racja, nie pomyślałem o tym, że pustych divów nie muszę wyświetlać... dobra zabieram się do roboty, zobaczę co z tego wyjdzie
Kshyhoo
http://jsfiddle.net/6C5Nw/1/
Vasquez21
dzięki biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.