Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświetlanie markera google maps/sugarcrm
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
PiiiTeeeR
Mam edytować plik php, który powiedzmy robi podsumowanie zarobków agencji ( więc, gdy w sugarze kliknę "podsumowanie" wyskakuje mi suma zarobków) zamykam funkcję, która to robi komendą die, wygląda to mniej wiecej tak:

1. .
  2.  
  3.  
  4. function action_delete() {
  5. $rekord = $_REQUEST['record'];
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  
  11.  
  12.  
  13.  
  14.  
  15. die('___nothing __');
  16.  
  17.  
  18.  

po kliknięciu "podsumowanie" wyskakuje mi napis "nothing".
Teraz potrzebuje wpisać między "function" a "die" (tak mi się wydaje) kod, który zamiast napisu wyświetli mi jakiś marker (który sam zdefiniuje) na google maps.

Robiłem to w połączeniu z MySQL i działało prawidłowo, jednak potrzebuje pobierać ten marker bezpośrednio z kodu, a nie z bazy danych. W internecie jest tego mnóstwo ale wszystko wymaga stworzenia html'a. Jakiś zarys jak to zrobić? Jaką bibliotekę potrzebuje wczytać?
nospor
Nie bardzo ogarniam problem.... z bazy jestes w stanie wstawic marker, a z "kodu" juz nie... Bez sensu. No to majac wspolrzedne w zmiennej jest przeciez jeszcze latwiej i szybciej niz gdy musisz po te dane leciec do bazy.... No chyba ze piszac "kod" masz zupelnie co innego na mysli.
PiiiTeeeR
Działało, bo na stronie google jest dokładna instrukcja jak to przerzucić z bazy danych. Nie wiem jak adresy umieścić w kodzie, a później wyrzucić je na mapę.
Pyton_000
No i dalej nie wiemy z czym masz problem.
PiiiTeeeR
Cytat(PiiiTeeeR @ 16.07.2014, 12:27:05 ) *
Działało, bo na stronie google jest dokładna instrukcja jak to przerzucić z bazy danych. Nie wiem jak adresy umieścić w kodzie, a później wyrzucić je na mapę.

Turson
  1. $latitude = 12.12;
  2. $altitude = 14.14;
  3. ?>
  4. <script>
  5. var latitude = <?=$latitude?>;
  6. var altitude= <?=altitude?>;
  7. </script>

pomogło?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.