Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Animacja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Maze123987
Witam,
mam obrazek 200x200 na obrazku są 4 klatki po 100x100 każda jak połączyć za pomocą php tak, aby powstała animacja i klatka zmieniała się co X ms w pętli?
b4rt3kk
Nie ma takiej możliwości.
Maze123987
żeś pomógł. W php+js jest na pewno taka możliwość. Należy ustalić klatkę 100x100 px i potem przesuwać ustawiając time co x milisekund tylko jak sie za to zabrac?
Forti
Cytat
jak połączyć za pomocą php tak, aby powstała animacja i klatka zmieniała się co X ms w pętli?

w php nie ma takiej możliwości.

Pokaż kod / co kolwiek od czego można zacząć. Jakiś przykład. Wyjaśnij dokładnie.

W tej chwili twój tekst rozumiem tak:

mam samochód. Co zrobić aby pojechał do gdańska po piasku?

edit:

na obrazek nakładasz efekt w css, taką klatke właśnie. Potem robisz klasy których obrazek wygląda inaczej i w javascript zmieniasz klase obrazka.
b4rt3kk
Cytat(Maze123987 @ 12.02.2015, 16:50:16 ) *
żeś pomógł. W php+js jest na pewno taka możliwość. Należy ustalić klatkę 100x100 px i potem przesuwać ustawiając time co x milisekund tylko jak sie za to zabrac?

Pytałeś o php, no to odpowiedziałem.

W JS jak najbardziej. Najprościej za pomocą setInterval() i użyciu jQuer-owego next(), do tego troszkę css, żeby elementy wyświetlały się pod sobą. Coś jak slider.
Maze123987

Chciałbym połączyć ten obrazek po klatkach, aby powstałą animacja
b4rt3kk
A czy nie prościej i wygodniej zrobić z tego gifa? Bo robienie tego typu animacji w js to przerost formy nad treścią.
werdan
Zobacz to:

http://jsfiddle.net/simurai/CGmCe/

Szukaj w google: javascript spritesheet animation
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.