Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Puste pole zamiast zer (pole 'date')
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Therminus
Jakiego kodu PHP użyć aby pobierając dane z tabeli MySQL tam gdzie brak daty na stronie wyświetlało się puste pole?
Importuję dane do tabeli MySQL przez phpMyAdmina z pliku .CSV i tam gdzie brak daty MySQL wstawia zera '0000-00-00'
Te zera potem pokazują się na stronie przeglądarki. Oczywiście jest to: raz - nieczytelne, dwa- brzydko wygląda.
Chciałbym tego uniknąć, ale nie wiem jak zmusić PHP do niewyświetlania tych zer.
KsaR
Cytat(Therminus @ 31.05.2015, 13:04:37 ) *
Jakiego kodu PHP użyć aby pobierając dane z tabeli MySQL tam gdzie brak daty na stronie wyświetlało się puste pole?
Importuję dane do tabeli MySQL przez phpMyAdmina z pliku .CSV i tam gdzie brak daty MySQL wstawia zera '0000-00-00'.

1. if ($pole==='0000-00-00') $pole='';

Podstawy biggrin.gif.
Therminus
Cytat(Ksar @ 31.05.2015, 13:26:06 ) *
if ($pole==='0000-00-00') $pole='';
Podstawy biggrin.gif.

Od podstaw się zaczyna smile.gif
Dzięki bardzo.
Nawet udało mi się po dwóch nieudanych próbach zaimplementować to do kodu wyświetlającego tabelę. Jestem szoku.
Działa.
EDIT:
W innej tabeli mam kilka kolumn o nazwach zaczynających się od 'Data.....' i oczywiście analogiczną sytuację
Chciałbym w poleceniu użyć wieloznaczników, ale mimo różnych zaklęć nie zadziałało.
Da się coś takiego zrobić aby jedną linią polecenia załatwić 5 kolumn?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.