Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: header('Location:') - przestał działać
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mateo1907
Witam serdecznie.
Piszę obecnie portal dydaktyczny (praca zaliczeniowa). Dość często w nim używam header('Location') co znacznie ułatwia mi pracę jednak dziś z niewiadomych przyczyn przestał działać.
Nie przypominam sobie, abym w jakikolwiek sposób coś mógł zmienić, co spowodowałoby brak działania.
Czy może to być jakakolwiek wina po stronie serwera?
Strona jest postawiona na CBA.PL.

Proszę o pomoc, ewentualnie proszę pisać co mogę Wam podać do sprawdzenia.

Sytuacja chociażby taka, mam przycisk Wyloguj sie, gdzie jest odnośnik index.php?wyloguj=<idusera>. W pliku index.php mam następujący kawałek kodu:

1. if ($_GET['wyloguj']){
  2.  
  3. setcookie("user",'',"", time() - 3600);
  4. setcookie("pass",'',"", time() - 3600);
  5.  
  6. $_SESSION['logged'] = false ;
  7. header('location: index.php');
  8. }

W tym momencie powinno przenieść mnie na stronę główną, ustawić sesję logged na false. Przy logowaniu podobna sytuacja. Po wpisaniu danych do logowania napisany jest kod:
  1. header('Refresh:3 url=index.php');

Mimo wszystko nie przenosi mnie do strony :/
nospor
Pewnie wywylasz coś wczesniej do przegladarki temu nie dziala. Wyswietlaj bledy a sie dowiesz. Tu masz napisane jak wyswietlac bledy
Temat: Jak poprawnie zada pytanie
Mateo1907
Pojawiły mi się te 3 błędy
  1. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /virtual/it-learn.cba.pl/top.php:5) in /virtual/it-learn.cba.pl/index.php on line 18
  2.  
  3. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /virtual/it-learn.cba.pl/top.php:5) in /virtual/it-learn.cba.pl/index.php on line 19
  4.  
  5. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /virtual/it-learn.cba.pl/top.php:5) in /virtual/it-learn.cba.pl/index.php on line 22

Konkretnie do tych linii kodu
  1. setcookie("user",'',time());
  2. setcookie("pass",'',time());
  3.  
  4. $_SESSION['logged']=false ;
  5. header('Location:index.php');
nospor
Nom, czyli jest tak jak mowilem.

A teraz zajrzyj do google: headers already sent by
gdyz problem poruszany petryliard razy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.