Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem firefoxa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ZenekN
Cześć wszystkim, cały czas zastanawiam się dlaczego firefox wysypuje się na stronach napikowanych javascriptem/ajaxem (czarny ektran) mam na myśli

- google maps
- google drive i wyświetlanie w nim jpga
- dodatkowo faceb
- i inne
404
Powodów może być wiele...
1. Co to znaczy, że się wysypuje?
2. Jaką wersję FF posiadasz?
3. Na jakim systemie Ci się wysypuje?
4. Jakie parametry ma Twój sprzęt, na którym Ci się wysypuje?
5. Jakie masz zainstalowane rozszerzenia?
6. Jakie masz zainstalowane wtyczki?
Armstrong
Opcje -> Zaawansowane -> Korzystaj z akceleracji sprzętowej, jeśli jest dostępna - jeżeli zaznaczone odznacz.
kamon
Mi się z tym nic nie dzieje więc mnie zdziwiłeś wink.gif
Kshyhoo
Cytat(ZenekN @ 30.12.2015, 21:29:33 ) *
Cześć wszystkim, cały czas zastanawiam się dlaczego firefox wysypuje się na stronach napikowanych javascriptem/ajaxem (czarny ektran) mam na myśli

Mam to samo, czasem czarny ekran, czasem biały i nie giną zakładki. Odznaczyłem za radą @Armstrong'a i zobaczymy co przyniesie zmiana smile.gif
ZenekN
Ja mam wrażenie że to jest walka korporacji, google tak pisze swoje skrypty aby firefox wysypywał się.

Może jestem zbyt podejrzliwy wink.gif
Kshyhoo
Możliwe... żeby używać Google Chrome smile.gif Tyle, że o na innych stronach też się sypie...
ZenekN
teoretycznie tak, ale powiedzmy taki skrypt google (czy to maps czy search engine czy inny) nadpisze wartość ramki stosu w firefoksie i będzie sypała dla innych stron również.
BigPig
Cytat(Armstrong @ 1.01.2016, 10:03:45 ) *
Opcje -> Zaawansowane -> Korzystaj z akceleracji sprzętowej, jeśli jest dostępna - jeżeli zaznaczone odznacz.

Spróbuję i zobaczymy czy pomoże.

Ja korzystam z FF 45 na Ubuntu. Czasem chodzi bardzo szybko i fajnie, a czasem muli i miewa zawieszki. Ciężko ogarnąć skąd te zachowania tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.