Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: while, include, zmienne...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Wankster
Mam sobie klasę, a w niej metodę blocks która odpowiada za wyświetlanie odpowiednich bloków, wyciągniętych z bazy... w bazie jest tabela blocks, i tam pola id, tytul, zawartosc, plik i ta metoda po wykonaniu zapytania pobierającego dane tworzy pętlę while i 'parsuje' bloki.

Jeżeli jest podana wartość w polu 'plik' to skrypt includuje podany plik do skryptu.

I tu zaczyna się problem...
jeżeli mam 2 bloki, pierwszy to plik, a drugi ma już zawartość w bazie to w wyświetla się tylko jeden sad.gif Tak jakby po dołączeniu pliku z blokiem i sparsowaniu kodu wychodził z pętli :/

A to dlatego, że w klaise mam takie dwie zmienne $output i $outcode, output to cały HTML pochodzący z konstruktora klasy, a outcode to kod HTML pochodzący z metod...

jak sobie zrobiłem w konstuktorze, żeby pokazał bloki to zapisuje to do innej zmiennej, a później parsuje go odpowiednio i w {bloki} wstawia ten kod. a na samym końcu wyświetlany jest ten kod tj. output i outcode...

jakbym tego wszystkiego nie zapisywał do zmiennych (ale raczej muszę sad.gif) to poblemu by nie było...

:?:
Wankster
ehh.. zmieniłem kod, tak, że zamiast przechowywać go w pliku block-*.php to kod wklepywany jest do bazy, a później na stronie wyświetlany dzięki eval()... ale dalej to samo sad.gif jakby kończy pętle i nie wyświetla dalszych bloków, zatrzymuje się na tym gdzie robi eval(), a wcześniej include()...

jak temu zaradzić?
KaMeLeOn
A co masz w pliku, który includujesz ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.