Potrzebuje podłączyć Doctrine pod własny nieduży skrypt.
Korzystam z takich przewodników jak np: https://www.doctrine-project.org/projects/d...figuration.html
Plik w katalogu src/public/ o nazwie Doctrine php wygląda tak:
<?php // bootstrap.php require_once "../vendor/autoload.php"; //include('../Entity/EstrBlog.php'); use Src\Entity\EstrBlog; use Doctrine\ORM\Tools\Setup; use Doctrine\ORM\EntityManager; $isDevMode = true; // the connection configuration //hoist to nazwa kontenera 'driver' => 'pdo_mysql', 'host' => 'db', 'user' => 'root', 'password' => 'test123', 'dbname' => 'db', ); try { $config = Setup::createAnnotationMetadataConfiguration($paths, $isDevMode); $em = EntityManager::create($dbParams, $config); $query = $em->createQuery("SELECT p FROM Src\Entity\EstrBlog p WHERE p.prod_id = 15"); $users = $query->getResult(); } catch (Exception $e) { }
Encje, które wygenerowałem sobie w innym projekcie Symfony i przegrałem tutaj są w katalogu:
Plik src/Entity/
Całość działa na Dockerze.
Generuje mi błąd:
Kod
Caught exception: Class "Src\Entity\EstrBlog" is not a valid entity or mapped super class.
Próbowałem już ze sto kombinacji ustawienia katalogu z encjami, klauzule use. Wszystko generuje będy :/
Zastanawiam się, cos musi zawierać plik bootstra.php z tych przykładów, żeby to odpaliło. Z tego co kojarzę nie widzi mi encji.
Encja ma na górze
namespace App\Entity; //próbowalem też z początkiem Src\ use Doctrine\ORM\Mapping as ORM;