Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dziwny problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Strzałek
Witam. Mam bardzo dziwny problem. A minowicie chodzi o to że piszę stronę na localhoscie, no i dziś wchodzę i na podstronie któej zrobiłem logowanie - chcę sie zalogoweac - wchodze i wywali mi taki błąd:

Cytat
"Limit przekierowań dla tego URL został przekroczony. Ładnowanie zostało anulowane. Sytuacja ta może być spowodowana blokadą cisteczek"

Ten błąd wywala FireFox. Nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc.
dr_bonzo
A sprawdziles czy nie masz przypadkiem zablokowanych ciasteczek?
Stosujesz przekierowanie na tej stronie( header( 'Location...' ) )?
Strzałek
tak, jest tam przekierowanie hederem, a cisteczka zablokowane ? Nie wiem, nic nie zmieniałem i nagle dziś coś takiego.
dr_bonzo
Pokaz sposob przekierowywanie -- czemu tyle razy przekierowywuje? Sprawdza czy jest ustawione ciasteczko i jesli nie to je ustawia + przekierowanie na ta sama strone?
Strzałek
mam jedynie coś takiego:

1. <?php
  2.  if($_POST['cmd'] == 'login'){
  3. login();
  4.  }else{
  5. header(&#092;"Location: users.html\");
  6.  }
  7. ?>

i jak wejdę na user.html to też mnie wywala.
dr_bonzo
Teraz przeanalizuje ten kod:
jesli nie jest ustawione $_POST[ ''] to cie przekieruje i nadal NIE USTAWI tej wartosci. I tak w nieskonczonosc.
Strzałek
Cytat(dr_bonzo @ 2005-03-12 10:36:38)
Teraz przeanalizuje ten kod:
jesli nie jest ustawione $_POST[ ''] to cie przekieruje i nadal NIE USTAWI tej wartosci. I tak w nieskonczonosc.

no dobra, ale jeżeli nie będzie cmd w poście, to wtedy mnie przeżuci do users.html, a tam wyświetli pole do logowania ...., albo może tak, jak to poprawić.
hwao
W kolo sie do jednej strony przekierowywujesz sprobuj zrobic tak ze warunke przekierowanie jest bardziej "wyrafinowany"
  1. <?php
  2. if($_POST['cmd'] == 'login'){ // popraw warunek
  3. login();
  4. }else{
  5. // Jak jestes na stronie users.html to przekierowywujesz sie do niej
  6.  // o ona ze nic nie masz wpisane znow do tej samem (siebie) i tak w kolo
  7.  // FF to lapie i pozbywa sie porblemu.
  8. header(&#092;"Location: users.html\");
  9. }
  10. ?>
Strzałek
no ok, rozumiem co się dzieje, ale nie rozumiem jak to poprawić. dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.