Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [skrypt] filmoteka
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
3miel
Witam,

Postanowiłem zrobić jakąś baze do przechowywania tytułów filmów.

Chciałbym sie zapytać jak wam to się podoba, bo mam w planach udostępnić skrypt dla innych.

Skrypt jest w fazie testów!

http://www.gimbuda.szkola.pl/3miel/test

Oceniajcie równierz panel administracyjny:

http://www.gimbuda.szkola.pl/3miel/test/admin

login: test
hasło: test

Ewentualnie prosze o porady co dopracować i poprawic w wyglądzie jak i w samym skrypcie.

Pozdrawiam,
3miel
Marusz
Nie prosiles o ocene layoutu, dlatego nie ma tematu. Poki co, jako pierwsze, polecam zabezpieczyc formularz wyszukujacy. Wpisanie minimum dwoch znakow... przy bazie skladajacej sie z tysiecy tytulow, skonczy sie smiercia, gdyz dopuszczasz znaki %%.

Druga sprawa, ze potraktuj to potem jakims htmlspecialcharsem, gdyz mozna spokojnie wpisywac kod html. Wprawdzie nic sie nie dzieje, bo formularz idzie POSTem, lecz kto wie co Ci kiedys do glowy przyjdzie. Na razie mozna zrobic cos ala to.

Podobna sprawa to wybor dni w pozycjach jak ostatnio dodane. Wyobraz sobie, ze masz serwis ktory posiada multum filmow. I nagle dowcipnis wpisuje: http://www.gimbuda.szkola.pl/3miel/test/in...odane&ile=99999 Upload zarzniety wraz z baza...

Na ten czas wszystko.
3miel
Dzięki za uprzedzenia, wszystko poprawione.

Oczywiście możecie oceniać wygląd smile.gif
A nawet powinniście, skoro całość idzie na sprzedaż to chetnie posłucham co zmienić i ulepszyć.

A i taka mała sprawa na ile wyceniacie moją prace? Oczywiscie całość (wyglad + skrypt)
scanner
A gdzie m ożliwośc opisu danych typu:
- nośnik
- format
Vengeance
"Chciałbym sie zapytać jak wam to się podoba, bo mam w planach udostępnić skrypt dla innych."

A teraz piszeż że skrypt idzie na sprzedaż i za ile wycenimy? Czy to nie czasem sprytny sposób na ominięcie tego, iż moderatorzy forum usuwają wątki o wycenach?!
3miel
Co do nośnik ai formatu to jeszcze sie zastanawiam, bo na razie zrobiłem coś takiego jak dodatki i po najechaniu na ikonkre rozwija sie i tam mozna pisac co sie chce. Ale przemyśle żeby dać to osobno.

Sorki nie wiedziałem że nie wolna dawac akryptów na wycene. Omińcie to pytanie.
hwao
Jak dlamnie bezcenne
Kod
Parse error: parse error, unexpected $ in /home/gimbuda/public_html/3miel/test/funkcje.php on line 36

winksmiley.jpg

Zastanawia mnie tylko, czy 1/2 kodu (albo wiecej) nie jest z jakiejs ksiazki/czasopisma - bardzo czesto opisuje sie jak zrobic wlasnie ta narzedzie.

Jak dlamnie to tak 30/40 zl - zakladam ze jest pozadny kod i system tpl ( i ze wogole dziala - bo umnie nie winksmiley.jpg )
(nie widzialem kodu, jak jest dziurawy albo brzydki to 10/20zl )
3miel
Błąd nastąpił z mojej winy, ponieważ wprowqadzałem zmiany i jak wysyłąłem to ciągle mnei rozłączało. Zadzwoniłem do dostawcy netu i już jest ok.

Kod jest poprawny i zoptymalizowany.
Nic nie przepisywane z książki!
Bezpieczeństwo poprawione.
slew
to w koncu udostepnisz ten skrypt czy nie?? bo zrobiony ladnie, do domowego uzytku biggrin.gif
3miel
Oczywiscie, tylko teraz w przygotowaniu jest instalacja i pomoc. Myśle ze za tydzien bedzi ok. Teraz szkoła więc też nie mam czasu.
aleksander
pokaz chociaz fragment kodu to ocenimy smile.gif
AxZx
mozna dodawac film, albo raczej puste pola;)
3miel
Przeoczyłem ten problem - AxZx.

W tej chwili nie mam dostępu do netu, wiec jak tylko to bedzie mozliwe to od razu się za to zabieram. No i oczywiscie udostępnie skrypt.

Proszę o cierpliwość.

Pozdrawiam,
3miel

----------
Edit
----------

Wszytkie wyłapane problemy zostały usunięte.
Skrypt zostanie udostępniony za $ w przyszłym tygodniu.

Wiecej informacji:
GG: 6537734
E-mail: 3mielll@wp.pl

Pozdrawiam,
3miel
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.