Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Download przez ukryte ftp
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dado
Witam.
Na wstepie zaznacza że szukałem juz postów i nic nie znalazłem niestesty, nie bardzo nawet wiem ajk to znaleźć.
Ale do rzeczy.

Chciałby napisać skrypt pobierajacy pliki z serwera ftp który jest zabezpieczony loginem i hasłem.

Zarejestrowani Urzytkownicy klikając w link pobierz jednak nie widzą loginu i hasła ftp.

Pewnie musi to być wykonane metodą post żeby nie dało się skopiować linku zresztą taki byłby widoczny.

Proszę o jakąkolwiek podpowiedź, może ktoś ma jakis przykład.
Z góry dziękuję.
dr_bonzo
Co chcesz zrobic?
Skrypt (w php?) ma pobierac pliki z FTPa czy uzytkownik sciagajacy plik ten plik ma go pobrac z FTPa?
dado
no dokładnie tylko ftp-e jednak nie byłoby kontem anonimowym a zaebezpieczonym hasłem i teraz skrypt musiłby się zalogować na to fto przez login i hasło. Natomiast sciagajacy nie moze widziec tego loginu i hasła

worriedsmiley.gif
sobstel
Cytat(dado @ 2005-12-10 13:28:06)
Na wstepie zaznacza że szukałem juz postów i nic nie znalazłem niestesty, nie bardzo nawet wiem ajk to znaleźć.

a do manuala (ftp" title="Zobacz w manualu php" target="_manual) tez zagladales?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.