Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: double Qoute pomiedzy double quote
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
devint
Hej

mam text w ktorym konieczne jest uzycie cudzyslowow (double quotes) " co mam zrobic zeby mi parse error nie wyskakiwal

probowalem addslashes, htmlentities ale najwyrazniej w zly sposob
tekst ponizej jest przykladowy

1. $full_text="// In our example we're <<>> ;; '' opening $filename in append mode.
  2. // The file pointer is at the bottom of the file hence
  3. // that's where $somecontent will go when we fwrite() it.";

cel jest taki zeby po wpisaniu w formularzu przesylac tekst postem jako zmienna $full_text a nastepnie go zapisywac do pliku. istenieje mozliwosc ze ktos kiedys uzyje double quotes i wtedy wszystko sie sypnie. Na razie testowalem ze sztywno wpisanym tekstem i addslashes czy htmlentities nadal powoduja parse error:
  1. <?php
  2. $full_text= addslashes(htmlentities("// In our example we're <<>> ;; '' opening $filename in append mode.
  3. // The file pointer is at the bottom of the file hence 
  4. // that's where $somecontent will go when we fwrite() it.", ENT_QUOTES));
  5. ?>

oczywiscie wszystko pozamienial na htmlentities za wyjatkiem double quotes - ktore daja parse error sad.gif
caly skrypt zapisuje do pliku wszystko bardzo ladnie tylko double quotes mnie rozwalaja...

dzieki za naprowadzanie
mike
Przesadzasz !

Odpowiedź znajduje się tutaj: Łańcuchy znaków (string). Dokładnie w liknku, który dostałeś. Nawet nigdzie więcj klikać nie musisz.

Jeszcze jeden, jakikolwiek, Twój post zobaczę z pytaniem o string'i to skończy się ostrzeżeniem.

Zamykam.

Przenoszę na php Pocz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.