Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mapka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
amatorphp
witam .. bardzo chcialbym sie nauczyc php ale nei wiem skad questionmark.gif gdzie w sieci sa jakies kursy php??

i od razu powiem co potrzebuje jak najszybciej zrobic ... chce zrobic mniej wiecej takie cos zeby byla mapka <np polski> z miastami na niej i po nacisnieciu na miasto zeby sie owtierala taka "chmurka" z jakims krotkim opisem . Jak to zrobic? wphp?? a moze jeszcze inaczej? chodzi o to ze bede tam dokladal coraz to wiecej taki miejsc a opisy beda coraz wieksze wiec chodzi o jak najprostszy sposob
scanner
NTG.
Goto: XHTML, JS, ClientSide.

php może Ci co najwyżej pomóc wygenerowac obrazek i pobrać dane z bazy, ale wydaje mi się, że to polowanie z armatą na muchy.
members_of_mayday
ja bym zrobil w DHTML
kossa
tak, dhtml to najlepszy i najszybszy sposob.

poszukaj czegos na stronach o dhtml - dymki, opisy w dymkach itp.

kiedys cos widzialem tu:

http://www.bosrup.com/web/overlib/
oraz
www.dhtml.helion.pl

powodzenia
konrad_vme
Proponuję zacząć od kursu HTMLa, nawet jest na mojej stronie 8)
members_of_mayday
co do tego ma html ?
scanner
Może tyle, że na obrazek można nałożyć mapę odnośników?
zalew
Cytat
ja bym zrobil w DHTML

Cytat
co do tego ma html ?

a czym jest dhtml ? dhtml to sztucznie stworzona nazwa, nie jest to nic odrebnego... operacje JS na wlasciwosciach CSS i JSS obiektow HTML .. nic wiecej

Cytat
po nacisnieciu na miasto zeby sie owtierala taka "chmurka"

js

Cytat
chodzi o to ze bede tam dokladal coraz to wiecej taki miejsc a opisy beda coraz wieksze wiec chodzi o jak najprostszy sposob

postaw baze danych z opisami
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.