Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Plik txt nie jest zapisywalny
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Katamryta
Witam!
Chciałabym sie dowiedzieć dlaczego czasem jak wysyłam na stone plik txt w którym maja zapisywac sie dane z formularza (cos na zasadzie księgi gości) nie jest zapisywalny. Teoretycznie nic się nie zmnienia i nagle nie mogę zapisac. Może spotkaliście się z czymś takim i możecie mi podpowiedziec jak to zwalczyc?
Lonas
Nie bardzo rozumiem o co chodzi ?
Masz księge gości opartą o plik txt tak ?
Jeśli tak to sprawdz jaki atrybuty ma ten plik na serwerze
phpion
Chyba chodzi o to, ze plik bedacy na serwerze nagle staje sie niedostepny do zapisu. Ale nie wiem o co moze chodzic tongue.gif
Ja z plikami mialem inne doswiadczenie, a mianowicie z licznikiem odwiedzin. Resetowal sie, gubil swa zawartosc. I nie pomagalo blokowanie pliku przez zapisem nowego stanu licznika i odblokowanie po wykonaniu tej operacji. Plik sie po prostu oczyszczal. Jak to rozwiazalem? Uzylem bazy MySQL tongue.gif hehe i tobie tez to radze. Przyjemniej, szybciej i pewniej.
Katamryta
Chodzi o to, że mam system dodawania newsów... dodaje sobie newsa przez php i zapisuje sie on w pliku news.txt po czym wlasnie z tego pliku jest pobierany i wyswietlany. z tym że moge sobie czasem dodać a innym razem okazuje sie, że zapisanie wiadomosci nie jest mozliwe... nie mam pomyslu jak to naprawic
phpion
Moze formularz przesylajacy dane do skryptu ma ustawiona metode na get? W takim przypadku, jesli suma znakow przesylanych w adresie przekracza (chyba) 255 formularz wogole nie jest wysylany. Zmien method="get" na method="post".
Katamryta
zmienilam... i tak nie chce dzialac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.