Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z instalka apache 2.2.3 + php 5.2.0
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
rafkam
Witam
Jak w temacie - zainstalowalem apache_2.2.3-win32-x86-no_ssl + php 5.2.0. installer i ... sie zdenerwoawalem
Dziala apache a takze i php - ale razem to juz nie chca winksmiley.jpg
moze jakas podowiedz - przejrzalem juz wiekszosc postow - robilem tak wszystko tak jak trzeba
Czy ktos mial problem moze taki z tymi wersjami
revyag
A może napiszesz coś więcej ? Jakieś komunikaty błędów ?
rafkam
Cytat(revyag @ 23.11.2006, 17:12:33 ) *
A może napiszesz coś więcej ? Jakieś komunikaty błędów ?

O to chodzi ze zadnych bledow nie ma - apache dziala, strona pokazuje jakie sa pliki w poszczegolnych katalogach i wyswietla tylko html-we - nie parsuje php
Zainstalowalem na drugim kapie - ale juz apache 2.0.59 i 5.2.0 php i ten sam objaw - moze wina nowego php - sam juz nie wiem ?
pablo83
Nie chce się wymądrzać, hehe to mój pierwszy post, specjalnie się zarejestrowałem!
To może być kwestia deklaracji kodowania w kodzie html strony i kodowania samego pliku przy zapisie.
Apache i php może działać w 100% poprawnie!!! Proponuję utf-8. Choć to raczej nieprawdopodobne, to ja kiedyś chyba coś takiego miałem. A może to była kwestia zamiany <? na <?php. Nie pamiętam, pokombinuj.
Fo
Cytat("")
wyswietla tylko html-we - nie parsuje php

a może po prostu brakuje deklaracji w httpd.conf, że coś takiego jak php ma w ogóle parsować pliki o rozszerzeniu .php ?

a czemu nie ma komunikatów błędów ? proste, bo właśnie nic Ci plików o rozszerzeniu .php nie parsuje, to się samo nie ustawia, zapraszam do przyklejonego wątku na forum serwery www - instalacja apache, php, mysql na linuxie.

Pozdrawiam,
Fo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.