Eh... od błędu, do błędu.
Tym razem problem polega na znikającym pliku Config.php
Sytuacja jest taka: na początku includuję plik "config.php", nie wywala żadnych błędów, jednym słowem wszystko jest cacy

pod koniec, plik config.php zostaje zaktualizowany (przynajmniej ma zostać), ale funkcja file_exists() zwraca FALSE :/
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co to może być? Dodam, że kożystam z serwera Xampp w wersji na linuxa (mandriva '07 PP), chmody ustawiłem w MC na 107777 (w akcie desperacji zaznaczyłem tam wszystko

EDIT: przykładowu kod:
<?php class Config{ private $__c; private $md5; public $save = true; public $backup = true; /** * Konstruktor... * */ function __construct(){ $this -> LoadData(); } /** * Ładuje zmienne konfiguracyjne * */ private function LoadData(){ include('config.php'); foreach($_CONFIG as $var => $val){ $this -> __c[$var] = $val; } } } /** * Generujw klucz md5 * * @return string */ private function genMd5(){ } /** * Sprawdza sumę kontrolną konfiguracji i w razie potrzeby zapisuje nową * */ private function checkConfig(){ //sztuczna zmiana sumy kontrolnej $this -> _debug('save'); $this -> saveConfig(); } else { } } private function saveConfig(){ } /** * Destruktor... * */ function __destruct(){ $this -> checkConfig(); } /** * Obsługa debugowania dla konfiguracji * */ function _debug(){ } } ?>
w rezultacie dostaję (z tego var_dump...):
Cytat
bool(false)
EDIT: ustawiałem również chmod 0777 poprzez konsolę (txt, jako root oczywiście) co również nic nie dało :/