Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobić, po edycji rekordu, powrót do porzednio wyszukanych.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
glink1
Idea jest prosta,
za pomocą php wyszukuje z bazy określone rekordy, wyświetlam ich liste,
potem edytuje określony rekord i chce wrócić do tej listy którą
przed chwilą miałem.

Narazie wracam jedynie do całej tabeli, a chce tylko do porzednio wyfiltrowanych
rekordów, bez ponownego wpisywania zapytania poprzez html.

Jak się do tego zabrać?
DawidF
Osobiście użyłbym do tego JavaScriptu, np.: jeśli stronę z wynikami wyszukiwania potraktować jako "nr1", stronę z formularzem edycyjnym - jako "nr2", zapisywanie zmian - "nr3" to... proponowałbym pokombinować z obiektem history.

Dla ułatwienia dodam, że history.go(-1) cofnie przeglądarkę o jedną stronę wstecz... winksmiley.jpg
(oczywiście cofnięcie o jedną stronę ma swój prostszy odpowiednik - history.back())

Alternatywnie, jeśli koniecznie nie chcesz korzystać z JS, pozostaje tutaj tylko zapamiętać gdzieś wyniki zapytania i ponownie je wykonać...

Inne rozwiązanie jakoś nie przychodzi mi w tej chwili do głowy.
ww-06
Cytat(glink1 @ 3.01.2007, 22:11:13 ) *
Idea jest prosta,
za pomocą php wyszukuje z bazy określone rekordy, wyświetlam ich liste,
potem edytuje określony rekord i chce wrócić do tej listy którą
przed chwilą miałem.

Narazie wracam jedynie do całej tabeli, a chce tylko do porzednio wyfiltrowanych
rekordów, bez ponownego wpisywania zapytania poprzez html.

Jak się do tego zabrać?

a może skorzystaj ze zmiennej $_SESSION['wyszukane']=$wynik; ($wynik - to tablica wyników z mysql_query)
i możesz tego używać dowoli, dopóki nie zrobisz następnego podstawienia pod tą zmienną.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.