Witam. Szukam pomocy odnośnie zrobienia z jednego systemu Forum (SMF) jako jadro systemowe z ktorego beda korzystać inne fora.

Konkrenie o co mi chodzi jest zapisane w wątku: SMF.pl
Jednak tam nie uzyskałem konkretnej pomocy, dlatego zwracam sie z tym do was.

A mianowicie chodzi o to ze mam forum SMF, by było ono jako jądro systemowe (czyli wdrazanie nowych rozwiązań, winstalowywanie nowych modow na potrzeby użytkowników itp). Każde forum bazowało by na tych samych plikach zas baza danych każdego forum różniła by się tylko prefixem.

Prefix i informacje odnośnie bazy danych zapisywane są w pliku Setings.php, więc kwestia poprostu albo zrobienia różnych plików Setings.php albo zrobienia funkcji if rozrozniajacej ktore forum zostało wybrane.

System by się opierał na jakieś stronie startowej z której użytkownik by wybierał odpowiednie forum i był przenoszony do niego (wybierany odpowiedni plik setings.php).

Rozważałem kilka juz sposobów rozwiązania tego np.:
- uzytkownik wybierająć forum drugiego generowany był by plik z jego wyborem i na tej podstawie forum by wiedziało z którego setinga ma korzystać (problem jednak by sie pojawiał w tym ze nastepny użytkownik by nadpisał ten plik, wiec kwesti by musiał być dla każdego IP tworzenia innego pliku, jednak to nie jest rozwiązanie bo przy dużej liczbie użytkowników tych plików było by masakrycznie dużo.
- jw. tylko rozwiązać to za pomocą cookisów (tyle ze nie dokońca narazie wiem jak to zrobic i czy zadziałało by to)
- przekazywanie zmiennych poprzez GET badz POST, tylko wtedy rodzi się problem ze trzeba by było każdy plik forum przerabiać tak by ta zmienna była ciagle przekazywana między nimi.
- ktoś mi doradził tez użycie dowiązania symbolicznego - ale nie mam pojęcia o co z tym chodzi. W google wyszukałem ze ktoś w taki sposób zrobił ze strony syst. Drupel kilka stron.

Wiec wiem ze jest możliwość tego zrobienia tylko niewiem w jaki sposób to najprościej zrobić, bede wdzięczny za jaką kolwiek pomoć, podanie przykładu jakiegoś jak to zrobić czy tylko podania mi jakiś wskazówek odnośnie tego.