Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] Przekazywanie zmiennych z pola metody get
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lopez86
W javiescript chcę wpisać do zmiennej wartość pola textarea a następnie wpisać je do <input type="hidden" value="tutaj" name"costam">
  1. <?php
  2. <textarea name"costam" ></textarea>
  3.  
  4. <input type="hidden" name="username" value="zmienna zawierająca dane z textarea">
  5. ?>
nospor
Cytat
W javiescript chcę wpisać do zmiennej wartość pola textarea a następnie wpisać je do <input type="hidden" value="tutaj" name"costam">
masz na to naszą zgodę, do dziela towarzyszu smile.gif

ps: a na przyszlosc jak cos chcesz zrobic u siebie lokalnie to nie musisz sie nas pytac o zgode winksmiley.jpg

....
ps2: czy moze nie wiesz jak? a to bardzo proste:
Kod
document.getElementById('idhiddena').value=document.getElementById('idtextarea').value;

ps3: i popraw bbcode. kod html to nie php.
lopez86
Dzięki Adminku tongue.gif a mam jeszcze pytanie jak przekazać i czy się wogóle da zmienne z php do javascript i na odwrót i jak bo ja nie mam pojęcia a na google nie znalazłem smile.gif
Cienki1980
Musisz wykorzystać jakieś zdarzenie w JS ( np onClick, onBlur, onFocus ) i w momencie wystąpienia tego zdarzenia przypisujesz wartości wg sposobu podanego przez nospor'a
lopez86
Oki zastanawiam się czy da się np. zmienną z php przekazać bezpośrednio do zmiennej javascript, bo na przykład przez text area się da, np. wrzucamy plik txt z serwerka do textarea a potem definiujemy zmienną javascript, ale może da się inaczej questionmark.gif napewno się da tylko ja jak zwykle nie wiem tongue.gif
bigZbig
  1. <?php
  2. echo 'var zmienna_js = "'.$_zmienna_php.'"';
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.