Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy dotyczące WYSIWYG
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
hevellius
przepraszam na wstępie za tytuł który może nie jest idealnie trafny ale nie miałem żadnego pomysłu jak to nazwać smile.gif

macie może jakieś linki to artykułów / tutoriali traktujących o tym jak napisać własny edytor WYSIWYG? Zszukałem się tego po sieci i jakoś nie mogę na nic takiego natrafić

spyta ktoś dlaczego nie wykorzystać gotowego rozwiąznia, już odpowiadam: żeby po prostu umieć, wiedzieć na czym to polega, mieć lepsze rozeznanie przy przy edycji istniejących, po prostu podszkolić się w Js

druga sprawa jest taka: na paru stronach użyłem TinyMce, FCK jakoś mi nie przypasował, ale mam problemy z edycją kodu na swoje potrzeby: mianowicie potrzeba mi żeby na stronie były jedynie narzędzia z simple example, z tym że do tego dochodziłaby lista ze paroma stylami do wyboru które ja bym zdefiniował w kodzie. Nie jestem jakimś wielkim ekspertem w js ale potrafię się połapać jeszcze smile.gif. To niestety sprawia mi problem

pozdrawiam
gekon
Na forum jest kilka tematów o pisaniu swojego WYSIWYGa, poszukaj. A co do Tiny to w manualu jest napisane jak ustawić w trybie zaawansowanym widoczne przyciski.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.