Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]czemu pokazuje dwa razy ten sam tekst i dlaczego niepokazuje ip[php]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
martino277
siemka all mam problem maly niewiem zabardzo czemu tak sie dzieje mam taki maly skrypcik jak nizej z tym ze wyswietla mi podwojnie linijke znajdujesz sie na stronie www.sexylaski.pl i niewiem czemu tak sie dzieje
  1. <br>
  2. <p class="user-info1">
  3. <?php
  4. if ((date("G") >=5) AND (date("G") <=18)) echo "Dzien dobry!";echo "<br>Znajdujesz sie na stronie www.sexylaski.pl!";
  5. if ((date("G") >=19) AND (date("G") <=4)) echo "Dobry wieczór!";echo "<br>Znajdujesz sie na stronie www.sexylaski.pl!";
  6. ?>
  7. </p>

moze ktos poradzi co zrobic zeby niewyswietlalo dwoch linijek tego samego tekstu
pozaty mam tyez drugi maly kodzik taki zeby wyswietalo ip
  1. <?php
  2. print("Twój adres IP to: ".$REMOTE_ADDR."<BR>");
  3. ?>

ale ip niewyswietla na stronie ale za to wyswietla u mnie na kompie na webserv prosze o porade z gory dzieki pozdrawiam
Berkovits
Zamien $REMOTE_ADDR na $_SERVER['REMOTE_ADDR'].

Ponadto raczej powinny byc po if() klamry {}, ktore otocza to, co chcesz, by bylo robione tylko w tym przypadk
.
U ciebie polecenie
  1. <?php
  2. echo "<br>Znajdujesz sie..."
  3. ?>

uruchamia sie niezaleznie od if'a
martino277
niewyswietla sie tak jak mowisz bo gdy za[pada wieczor pokazuje sie komunikat dobry wieczor a nie dziendobry
Cienki1980
Cytat(martino277 @ 1.09.2007, 17:11:28 ) *
niewyswietla sie tak jak mowisz bo gdy za[pada wieczor pokazuje sie komunikat dobry wieczor a nie dziendobry

Znajdź różnicę między Twoim kodem w pierwszym poście a tym poniżej
  1. <?php
  2. if ((date("G") >=5) AND (date("G") <=18)) 
  3. {
  4.  echo "Dzien dobry!";
  5.  echo "<br>Znajdujesz sie na stronie www.sexylaski.pl!";
  6. }
  7. if ((date("G") >=19) AND (date("G") <=4)) 
  8. {
  9.  echo "Dobry wieczór!";
  10.  echo "<br>Znajdujesz sie na stronie www.sexylaski.pl!";
  11. }
  12. ?>

Jeżeli nie rozumiesz jaka jest różnica w działaniu zapraszam do manuala i dokładnie przeczytać działanie if'a
martino277
ok juz rozumiem dzieki panowie pozdrawiam dziala elegancko samo mozecie na www.sexylaski.pl zobaczyc dzieki guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.