Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FTP w Eclipse
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Sokrates
Zainstalowalem sobie Eclipsa do PHP niestety nie ma tam klienta FTP, znajomy polecil mi podobno fajny programik ktory montuje serwer FTP jako dysk na naszym komputerze "NetDrive" , jednak mam problem ze znalezieniem tego programu , na necie nie ma tego programu , znalazlem jedna strone gdzie jest on dostepny na jakims uniwerytecie ale strona wymaga loginu i hasla. Czy ktos z was moze ma ten program i mogl by mi go udostepnic do sciagniecia ewentualnie podeslac na maila. A moze ktos zna jaki login ihslo na tej stronie trzeba wpisac? Ewentualnie moze ktos zna jakis inny podobny albo jeszcze leprzy program ktory pozwoli mi edytowac kod z pod Eclipsa i po zapisaniu ich odrazu widziec efekty na stronie?

A to ta strona gdzie ten program jest dostepny...

Pozdrawiam...
NuLL
Daj mi maila na PW - jesli inne osoby sa zainterewane tym programikiem moge go wystawic na jakims FTPie. Uprzedzam ze nie dziala on pod Vista gdy mozna ona spie...a implementacje WebDAV dry.gif
batman
@Sokrates
Sądziłem, że choć odrobinę się wysiliłeś: NetDrive. Sądzę, że o to Ci chodzi.
Sokrates
Cytat(batman @ 29.10.2007, 20:28:15 ) *
Sądziłem, że choć odrobinę się wysiliłeś.

ależ się wysylilem, inaczej nie znalazl bym tego linku co podalem na gorze,
moze dlatego ze szukalem na stronach polskich tego programu. Tak czy inaczej nie znalazlem tego co ty.

Dzieki, batman chyba o to chodzilo, narazie sciagnelem zainstaluje potem.
batman
Program nawet fajny, jednak znacznie bardziej podoba mi się FileZilla. Sądzę, że lepszy.
NuLL
http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en - to dla tych co korzystaja z Visty na ktorej jest spierdzielona implementacja WebDAV winksmiley.jpg
szefoski
Jest juz moze jakas mozliwosc zeby polaczyc sie ze zdalnym serwerem przez eclipsa i edytowac pliki podobnie jak w Zend Studio? Jesli tak to prosze krok po kroku wyjasnic jak to zrobic.
krakiewicz.pl
Zapodaję linka do pełnego tutoriala jak można to rozwiązać dzięki WinSCP.
http://krakiewicz.pl/eclipse-winscp-php-ftp-pdt
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.