Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Strona firmy IT
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
b_chmura
Witam
Prosiłbym was o kilka słów na temat tego layoutu. Zastosowanie dla firm IT i nie tylko.

Z góry śliczne dzięki. Pozdrawiam.
nrm
jesteś pewien, że masz skalibrowany monitor?
b_chmura
Cytat(normanos @ 7.05.2008, 20:20:03 ) *
jesteś pewien, że masz skalibrowany monitor?

też mi się wydaje ze kolory są ch***szcze, może byś coś zaproponował?
nrm
A proszę bardzo:

http://www.colourlovers.com/
http://colorblender.com/
bim2
Nic nie widać... w sensie, że mnie po oczach całość razi. Zwłaszcza logo. Łał biggrin.gif jak to zrobiłeś ? :]
phpion
Design oceniam bez czytania dotychczasowych wypowiedzi żeby niczym się nie sugerować. Ogólnie: nie podoba mi się. Wszystko strasznie wielkie, umiejscowienie menu poza ekranem widocznym przy wejściu to bardzo kiepskie rozwiązanie (nowatorskie?). Górna część strony kojarzy mi się z zakładem pogrzebowym, szczególnie ten szary box - no sorry, centralnie nekrolog/nagrobek. Środkowa strefa: gradienty sprawiają wrażenie brudnych. Ludki przy newsletterze wyglądają bardzo prymitywnie i koajrzą mi się z jakąś czarną magią biggrin.gif hehe. Dół: niebieska czcionka na czarnym tle - nieźle daje po gałach. Piszesz, że strona dla firmy IT; szczerze mówiąc jedyne nawiązanie do IT to laptop (HP party.gif).
Grafik ze mnie żaden ale mi się kompletnie nie podoba. Miernota *.

* bez urazy
.radex
Mi też nieszczególnie się podoba. Brzydki zielony, oliwkowy (fuj!), dziwny czerwony z przejściami do szarego - to kompletna tragednia. Etykiety przy formularzu kontaktowym mają przez to tło trochę słaby kontrast. No nie wiem. Szczerze mówiąc - zacząłbym od początku.

Pozdro.
bartg
Cod o pierwszych 2 wypowiedzi, to ja wszystko widzę, ale deign jest ogólnie brzydki. Kolory nie pasują, a wszytko wygląda jak na zakład pogrzebowy (jak napisał phpion).

3/10 za to, że cos jest i widziałem gorsze winksmiley.jpg
bim2
Co do mojej poprzedniej wypowiedzi, mam oczy zamglone i na mocniejsze kolory po prostu mnie razi. Tak jest jak całe dnie czytasz smile.gif

Teraz po obejrzeniu, nadal mi się nie podoba. Kolory nie dobrane, układ też nie zachęca, choć nie jest zły. Poprawić kolory i jak powiedział ~phpion jakieś wstawki IT biggrin.gif
b_chmura
w takim razie drobne modyfikacje - link

i jeśli możecie kolejne sugestie. krytyki :)
bim2
Nie wiem... Nie podoba mi się odcień szarości, ten w Wyszukiwarce i Newsletterze jako tło. No i ten Pan trzymający laptopa, wygląda jakby załatwiał bardzo przyziemną sprawę smile.gif Dla niekumatych: Pierwsza scena w Shrek 1 biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.