Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Przeniesienie forum phpBB na nowy serwer KRZAKI!
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
jagon
Witam, mam dość spory problem, który poruszany był już wiele razy, lecz nie znalazłem odpowiedniego rozwiązania. Wspomnę na wstępie, że nie chę linków do stron które moga pomóc, interesują mnie tylko w pełni sprawdzone metody, którymi można rowiązać konkretnie ten problem.

Tak więc do rzeczy...Posiadam forum phpBB jak że znanej modyfikacji Przema. Czas przenieść się na nowy serwer. Problem w tym, że wraz z eksportem bazy na nowy serw, na forum pojawiają się krzaki;/ Dodatkowym utrudnieniem jest to, że udało mi się zrobić backup bazy tydzień przed "zamknięciem" starego serwera - nie mam już dostępu do mySQL. Tak więc operacje mogę przeprowadzać na wyeksportowanej już bazie ze starego serwera.

Dodam jeszcze, że po eksporcie bazy, w dumpie również są krzaki!

Prosze o pomoc, to niezmiernie ważne!
suchy1
pomoc na pewo bedzie na oficialnym forum Przemo. Na powaznie to masz problem z kodowaniem. Poszukaj na internecie programu ktory sprawdza kodowanie pliku musi byc takie samo jak bazy danych. Problem poiwnien sie rozwiązać...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.