mam taki dylemat
chce stworzyc proste wyświetlanie produktów które mozna podzielic na grupy , długo zastanawiałem sie czy oprzec to na formie plików czy baz danych no ale skusilem sie na baze i tu wystapil moj problem stworzylem sobie dwie tabele i chcialbym zeby wszystkie produkty byly w jednej tablei natomiast zeby byla mozliwosc podzielenie jej na kategorie
CREATE TABLE `kategoria` ( `id_produktu` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `name` varchar(100) NOT NULL, `data` date NOT NULL, PRIMARY KEY (`id_produktu`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;
oraz
CREATE TABLE `produkty` ( `id` int(100) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `id_produktu` int(11) NOT NULL, `size` varchar(100) NOT NULL, `screw` varchar(100) NOT NULL, `code` varchar(100) NOT NULL, `box` varchar(100) NOT NULL, `Price` varchar(100) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;
no ale mam problem tzn nie umiem tworzyc relacji , gdy probowalem skorzystac z tego co wyczytalem w NECIE to wyrzucalo mi potrzezne bledy z brakiem jakiejkolwiek składni , aha i korzystam z PHPmyAdmin