Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zacinający flashplayer na Mac Os X
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Onliner
Witam!
Ostatnio zainwestowałem w swoją edukację i kupiłem sobie eMaca PowerPC G4 700mHz, 1gb RAMU, geforce 2mx 32mb. Pojawił się niestety problem: mam najnowszego flasha, safari 4 ale flash player ewidentnie przycina na flashu. Ktoś wie czym to może być spowodowane?
mls
Zapewne tym, że masz eMaca G4 700 MHz z 1GB pamięci. Nie należy zapominać, że im nowsza wersja Flash Playera, tym wyższe jej wymagania sprzętowe związane z większą liczbą obsługiwanych funkcji. Tak, jak na tym komputerze raczej nie obejrzysz filmów w jakości HD, tak i Flash może się przycinać.
Mimo wszystko do celów mako-edukacyjnych polecałbym obecnie coś na Intelu, choćby podstawowy MacBook albo iMac/Mac Mini...
dr_bonzo
Jak wyzej, masz baaaardzo stary i slaby sprzet.
kwiateusz
nie prawda ja na 2x3ghz, 2gb ram tez potrafi przyciąc tyle ze to windows, ale nawet po formacie ma takie przypadłości smile.gif
dr_bonzo
@kwiateusz: wiesz, mi "nawet" (tzn to jest wyjatek) gazeta.pl muli nieziemsko na operze, BEZ flasza smile.gif na maku wiec... roznie bywa.
a flasz jest zawsze zamulajacy.
erix
Cytat
nie prawda ja na 2x3ghz, 2gb ram tez potrafi przyciąc tyle ze to windows

To Ty chyba jedziesz na domyślnej instalce i bez Process Lasso. tongue.gif Domyślne zarządzanie procesami z Windows ma problemy z rozdzielaniem wątków na rdzenie, dlatego Ci się wydaje, że muli. tongue.gif
sztosz
Cytat(erix @ 17.03.2009, 21:11:20 ) *
[...]Process Lasso.[...]

Masz może jakieś testy, recenzje etc. Zainstalowałem i na laptopie nie widzę różnicy, to co miało się przyciąć to się przycinało, reszta śmiga bez zmian.
erix
Testów nie mam, ale na swoim starym Sempronie jeden proces nie zamraża całego systemu, że nie nadaje się do działanial. Program naprawdę warty uwagi, bo nawet na jednordzeniowym systemie wiele daje. Trzeba tylko ciut posiedzieć i go skonfigurować, dostroić czas obniżania priorytetów i podbijania.

A jeśli chodzi o wielordzeniowce, to najważniejsza opcja - przerzucanie procesu na konkretny rdzeń - działa bez zarzutu. smile.gif

Niestety, sam nie mam takiego CPU, ale brat sobie chwali. winksmiley.jpg

Ok, może ktoś to wydzieli? tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.