Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jaki magazyn dla webmasterów?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
slawny
Witam,

mój pracodawca stwierdził, że jest trochę kasy na zaprenumerowanie jakiegoś czasopisma dla (nas) webmasterów.
No i oczywiście pierwsze skojarzenie "PHP Solutions" - ciekawy, konkretny magazyn.
Okazuje się jednak, że nie jest on już w sprzedaży.
Aktualnie sprzedawane w Empik-u z numerem 4/2009 jest archiwalne wydanie 3,4/2008 elegancko zafoliowane, tak że jak nie przeczytamy małego druczku to kupimy archiwum.
Wydawnictwo PHP Solutions, ma w swojej ofercie jeszcze pisemko "Software Developer's" ale jest tam wszystko java, c#, .net
a mnie interesuje tylko PHP.

Może macie jakieś tytuły, które warto zaprenumerować, ale dotyczące głównie PHP.

Pozdrawiam
slawny
skowron-line
http://www.phparch.com/ to jest dobra gazeta, warto poczytać.
slawny
A polskie? Bo to ma być dla wszystkich...
mike
Cytat(slawny @ 20.04.2009, 11:10:31 ) *
A polskie? Bo to ma być dla wszystkich...
Nie ma. Jak macie ludzi, którzy nie potrafią czytać po angielsku branżowych tekstów to lepiej ich na kurs angielskiego wyślijcie.
slawny
Nie ma, czy piszesz mi tu takie pierdoły, żeby pokazać jaki to ty fajny nie jesteś?
Jak by to ode mnie zależało to pewnie wysłał bym wszystkich, zaczynając od samego siebie.
Jak masz w ten sposób odpowiadać, to nie odpowiadaj w ogóle.
skowron-line
Ostatnio na wykopie był jakiś magazyn Insert 1 openSource magazin smile.gif ale tresc pozostawia wiele do życzenia.
mike
Cytat(slawny @ 20.04.2009, 11:21:27 ) *
Nie ma, czy piszesz mi tu takie pierdoły, żeby pokazać jaki to ty fajny nie jesteś?
Jak by to ode mnie zależało to pewnie wysłał bym wszystkich, zaczynając od samego siebie.
Jak masz w ten sposób odpowiadać, to nie odpowiadaj w ogóle.
To, że jestem fajny to jedno.
A to, że nie ma to drugie.
slawny
A @skowron-line pokazał, że jest. Faktycznie treść pozostawia wiele do życzenia ale już coś.
mike
Cytat(slawny @ 20.04.2009, 11:26:34 ) *
A @skowron-line pokazał, że jest. Faktycznie treść pozostawia wiele do życzenia ale już coś.
Zapytałeś czy jest coś wartego prenumeraty a nie czy jest cokolwiek.
Zrozum więc: nie ma nic po polsku co byłoby warte uwagi tongue.gif
slawny
A czy PHP Solutions wrzuciłbyś do szufladki z "cokolwiek" czy "wart"? Bo może myślimy innymi kategoriami.
skowron-line
Cytat(slawny @ 20.04.2009, 09:31:13 ) *
A czy PHP Solutions wrzuciłbyś do szufladki z "cokolwiek" czy "wart"? Bo może myślimy innymi kategoriami.

PHP Solution nie był warto swojej ceny. Według mnie gazeta raczej marna moze kilka artykułów było godnych uwagi no ale jak pisałem wcześniej nie wart takiej ceny.
mike
Cytat(slawny @ 20.04.2009, 11:31:13 ) *
A czy PHP Solutions wrzuciłbyś do szufladki z "cokolwiek" czy "wart"?
PHP Solutions zaczęło od niezłego poziomu ale pod koniec żywota moim zdaniem regularnie szło w dół jeśli chodzi o prezentowany poziom.
Jest sporo ciekawych rzeczy w archiwalnych numerach ale nie zmienia to faktu, że wydanie jest martwe i raczej nie będzie wznowione.
Możecie przejrzeć spisy treści i kupić to co Was interesuje.
Poza tym nie ma nic na polskim rynku.
skowron-line
A tak jak byś chciał coś ciekawego poczytać to możesz przelać kaskę na konto wortalu i podrukować sobie artykuly sie tam znajdujące smile.gif
Oczywiście jest to żart, a poważnie to jest wortal i planeta jest to źródło nieograniczonej wiedzy i to za free.
slawny
PHP Solutions był prenumerowany kiedyś i faktycznie 30zł to dużo ale było o czym poczytać.
No nic, podziękował za wypowiedzi.
Może coś ktoś wrzuci to temat wypłynie.
kantek
Ubolewam nad brakiem polskiej prasy związanej z PHP, a swoją drogą myślę, że to dobry pomysł na biznes dla wydawnictw prasowych. Tyle jest tego badziewia o grach itp. i z pewnością magazyn o tematyce programistyczno - webmasterskiej (piszę tak ze względu na szersze grono odbiorców) mógłby cieszyć się zainteresowaniem.

Pozostają więc książki, a jest w czym wybierać i oczywiście Internet (który jednak jest zaśmiecony).

Pozdrawiam
mike
Cytat(kantek @ 20.04.2009, 11:47:23 ) *
(...) i z pewnością magazyn o tematyce programistyczno - webmasterskiej (piszę tak ze względu na szersze grono odbiorców) mógłby cieszyć się zainteresowaniem.
No właśnie jest odwrotnie. Taka tematyka jest bardzo niszowa, nakład jaki będziesz mógł sprzedać niski i stąd byt niepewny.
Moli
Jest coś takiego jak Internet Maker. Tylko że to nie jest magazyn o php a o webmasteringu ogólnie. Mam 2 pierwsze numery i ich poziom jest dość niski, nie wiem jak jest teraz smile.gif
erix
Cytat
Ubolewam nad brakiem polskiej prasy związanej z PHP

A może to i lepiej... Co to za programista, co branżowych artykułów nie rozumie po angielsku...?
Spawnm
niech będą i po Japońsku tylko aby były ... w lokalnych księgarniach i sklepach.
mike
Cytat(Spawnm @ 20.04.2009, 18:35:01 ) *
w lokalnych księgarniach i sklepach.
W dzisiejszych czasach lokalne to wszystko to co możesz kupić, ściągnąć przez internet.
Po co Ci die marne książki na półce w jakimś sklepiku skoro masz wybór spośród tysięcy online?
scanner
Jak słyszę PHP Solutions to mi się nóż w kieszeni otwiera...
Zaprawdę, w PL nie ma nic dobrego. A zamiast wydawać kasę na papierowe pisma lepiej przejrzeć te, które są dostępne online.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.