wiem, ze temat Subiekta GT i jego integracji z php byl poruszany wielokrotnie na tym forum jednakze dokladnej odpowiedzi na moj problem nie odnalazlem.
Opisze problem:
chcialbym zintegrowac zamowienia dokonywane poprzez modul zakupowy w systemie opartym na php+mysql, z systemem sprzedazowym Subiekt GT. Chodzi mi o wysylanie informacji o zamowieniu do bazy Subiekta, tak by to zamowienie bylo dostepne z interfejsu Subiekta, mozliwe do uzupelnienia o dodatkowe produkty i zrealizowane (wydruk paragonu ew. faktury).
Problem jest w tym, ze program Subiekt znajdowalby sie na lokalnym komputerze w firmie, natomiast system php bylby na serwerze komercyjnym.
1. Czy jest w ogole mozliwosc 'otwarcia' bazy mssql (na ktorej stoi Subiekt), na zewnetrzne operacje?
2. Jak wyglada kwestia bezpieczenstwa takiego polaczenia?
Z gory dziekuję za odpowiedz

P.S.
wiem, ze byl problem opisywany w kontekscie oscGT, ale nie odnalazlem jednoznacznej informacji o tym, ze te systemy laczyly sie ze soba zdalnie, ponadto nie udalo mi sie dotrzec do plikow php dostarczanych wraz z modulem oscGT (moze ktos dysponuje? - poki co chcialbym uniknac instalacji calego Subiekta trialowo).
Z gory dziekuje za odpowiedzi
Pozdrawiam,
marshal