Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Problem z Widgetem daty
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
harvesterix
Witam
Mam problem z datą w formularzu sad.gif - otóż ustawiam domyślną datę dla widgetu sfWidgetFormDate w akcji w następujący sposób:
  1. ...
  2. $this->form->setDefault('data', '03-03-1999');
  3. ...

Problem polega na tym że pomimo zmiany daty w selektach i wysłaniu formularza zawsze przesyłana jest data domyślna(03-03-1999) a nie ta którą wybrałem ?
Kamil Adryjanek
Wrzuć kod akcji odpowiedzialny za pobieranie danych z żądania i bindowanie formularza.
smentek
Nie ustawiaj daty w akcji tylko w samym formularzu w metodzie która nazywa się chyba 'configure'.
harvesterix
Miałem literówkę w nazwie pola daty, ale pojawił się nowy wątek.
Jest możliwość zmiany klasy tylko dla selecta reprezentującego rok? Atrybut 'class' ustawiony w widgecie jest stosowany do wszystkich selektów (dnia miesiąca roku), a ja chciałbym mieć inny dla roku.
Jak się do tego dobrać?
arecki
Jeżeli chcesz zmienić wygląd przez CSS to dobierz się do select'a przez jego ID. A jak potrzebujesz tego do czegoś innego to nie przychodzi mi nic innego jak napisać własną klasę dziedziczącą po sfWidgetFormDate i tam sobie rozbijać osobne atrybuty dla każdego z pól.
harvesterix
Niestety takich pól jest cała masa więc po id w css-ie z tym jechać odpada - detal nie jest tego wart aby do każdego id css-a tworzyć
Crozin
Nie kojarzę jakie tam dokładnie nazwy generuje Symfony, ale:
Kod
select[name*=year].jakas-klasa {
  /* ... */
}
harvesterix
Cytat(Crozin @ 27.09.2010, 14:49:00 ) *
Nie kojarzę jakie tam dokładnie nazwy generuje Symfony, ale:
Kod
select[name*=year].jakas-klasa {
  /* ... */
}

No ale takie rozwiązanie to chyba w css3 dopiero co?
Crozin
Wszystkie liczące się przeglądarki to obsługują.
harvesterix
Dzięki tak zrobię...
tak na marginesie - IE6 zaliczasz do liczących się przeglądarek biggrin.gif biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.