czy istnieje coś takiego jak przeglądarka w php? chodzi mi o to, że wgrywam na serwer przeglądarke w php i strony, które oglądam pobiera serwer z przegladrką, a ja od serwera - strona widzi ip serwera a nie mój - odpada tu proxy itd.
Jabol
20.06.2004, 20:39:32
jeżeli chodzi Ci o proxy w php to jest i owszem taka możliwość. Poszukaj na forum (bodajże phppro). Ktoś tam miał temat o proxy co je pisał (i skończył zresztą, w topicuu jest kod).
GrayHat
20.06.2004, 20:55:44
ewentualnie mozesz probowac:
[php] <? include $_GET['adres']; ?>
i link ?adres=http://www.onet.pl
pbanasiak
20.06.2004, 22:02:36
Jabol nie mogę znaleźć:( GrayHat to zadziała tylko jeden raz - klikne jakiś link i otworzy się normalnie:(
rzseattle
20.06.2004, 23:02:26
Cytat
GrayHat to zadziała tylko jeden raz - klikne jakiś link i otworzy się normalnie:(
Tak w skrocie: Zawsze mozesz pobierac strone soketami i potemjechac po jej zawartosci pregami zeby pozmieniac wszystkie linki aby odwolywaly sie do twojego serva. Gorzej jak strony beda pozabezpieczane refererami. Bedziesz mosial podrabiac naglowki HTTP.
Może służyć do 2 celów: - Faktycznego ukrywania się przed "złą stroną sieci", - do oszukiwania np. skryptów o rejestracji kont na czeskich, czy słowackich serwerach...
Osobiście uważam, że właśnie z tego drugiego powodu została zamknięta większość takich serwisów (a było ich sporo)...
pbanasiak
21.06.2004, 11:49:36
Cytat
Nasuwa sie malutkie pytanie - po co ?
- pewna strona musi zostać zabezpieczona tylko na dane ip - nie mam możliwości wykupienia publicznego ip u dostawcy neta, ale mogę na serwerze gdzie mam hosting:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.