Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Zend] Publikowanie projektu na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
mate
Witam, mam pytanie chyba dość lamerskie, ale spotkała mnie dziwna przeszkoda. Czy jest gdzieś jakiś tutorial jak publikować projekt na serwerze? Mam z tym taki problem, że po prostu nic nie działa. baaasmiley.gif
Necsord
Z tutorialem takowym się jeszcze nie spotkałem. Mógłbyś szerzej opisać swój problem (błędy itp. ) to może ktoś by znał rozwiązanie twojego problemu.
IceManSpy
Tak samo jak robisz to na localhost'cie. Domenę musisz ustawić na katalog "public" dla projektu.
wujek2009
^ albo po prostu zmienić lekko ścieżki i podpiąć domenę "normalnie" => http://zend-framework.web-portals.pl/pierw...ienie-projektu/
IceManSpy
^ a potem będą pytania: "jak ktoś zrobił, że włamał mi się do bazy danych?" . Jak tak ustawisz, to masz dostęp spod domeny do plików, zwłaszcza konfiguracyjnych, które są jawne. Chyba, że napiszesz je w PHP, to wyjdzie Ci pusta, biała strona.
mate
Po pierwsze mam taki blad:
Parse error: syntax error, unexpected T_OBJECT_OPERATOR in /public/index.php on line 26

wskazuje on na
  1. $application->bootstrap()
  2. ->run();

Po drugie jak sie 'zabawic' z plikami .htaccess zeby nie moznabylo sie poruszac po wszystkich katalogach projektu?
Daimos
po pierwsze, jak masz taki błąd to pokaż cały plik index.php
mate
  1. <?php
  2.  
  3. // Define path to application directory
  4. defined('APPLICATION_PATH')
  5. || define('APPLICATION_PATH', realpath(dirname(__FILE__) . '/../application'));
  6.  
  7. // Define application environment
  8. defined('APPLICATION_ENV')
  9. || define('APPLICATION_ENV', (getenv('APPLICATION_ENV') ? getenv('APPLICATION_ENV') : 'development'));
  10.  
  11. // Ensure library/ is on include_path
  12. set_include_path(implode(PATH_SEPARATOR, array(
  13. realpath(APPLICATION_PATH . '/../library'),
  14. )));
  15.  
  16. /** Zend_Application */
  17. require_once 'Zend/Application.php';
  18.  
  19. // Create application, bootstrap, and run
  20. $application = new Zend_Application(
  21. APPLICATION_ENV,
  22. APPLICATION_PATH . '/configs/application.ini'
  23. );
  24. $application->bootstrap()
  25. ->run();
Necsord
http://php.net/manual/en/tokens.php
Nieoczekiwany znak "->". Sprawdź wersje PHP.

Cytat
Zend recommends the most current release of PHP for critical security and performance enhancements, and currently supports PHP 5.2.4 or later.
droslaw
Cytat(IceManSpy @ 11.02.2012, 09:45:51 ) *
^ a potem będą pytania: "jak ktoś zrobił, że włamał mi się do bazy danych?" . Jak tak ustawisz, to masz dostęp spod domeny do plików, zwłaszcza konfiguracyjnych, które są jawne. Chyba, że napiszesz je w PHP, to wyjdzie Ci pusta, biała strona.

Dlatego trzeba skorzystać z tej wersji .htaccess:
Kod
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteRule !\.(js|ico|txt|gif|jpg|png|css)$ index.php

gdzie zostawimy wybrane rozszerzenia i nikt się nie dobierze do plików ini.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.