Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Studia
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sylwekqaz
Witam.
Zastanawiam się nad wyborem studiów. Interesuje mnie programowanie i tworzenie gier, i mam pytanie, czy możecie mi polecić jakieś dobre studia w tym kierunku.
Matematyka pp- 98%
Matematyka pr ~ 70%
Informatyka pr ~ 80%
angielski pp ~ 80%
Myślałem nad PW ale nie wiem czy mi punktów styknie żeby się dostać.
Oczywiście interesują mnie dzienne na jakiejś publicznej uczelni
peter13135
idź na jakiekolwiek studia i ucz się sam. Studia Cię programowania nie nauczą (tym bardziej programowania gier)
PrinceOfPersia
Cytat
Interesuje mnie programowanie i tworzenie gier,

studia swoją drogą, ale jeśli chcesz robić gry, to powinieneś na własną rękę zrobić kilka, kilkanaście gier, od prostych, do coraz bardziej skomplikowanych, żeby w ogóle wiedzieć czym to się je.

sylwekqaz
Raczej po technikum pracy dobrej nie znajdę. A na wakacje mam pewnien projekt który robie z kolegami.
cadavre
Bardzo wielu pracodawców patrzy aktualnie na to co potrafisz, to co zrobiłeś. : )

Przede wszystkim znajdź takie programowanie jakie kręci Cię najbardziej - gier PC, gier mobilnych, konsol? Może na początek jakieś uniwersalne rozwiązanie?

Na studia idź koniecznie, ale nie licz, że kończąc je będziesz fachowcem, one bardziej uczą tego jak sobie radzić w... ciężkich sytuacjach. ; )
r4xz
Patrzę: "studia", myślę: "będzie apokalipsa"

...zawiodłem się haha.gif
devbazy
Takich tematów już się trochę przewinęło. Radzę przejrzeć forum dokładniej smile.gif
Mackos
Tak, takich tematów było sporo.
Idź jak najbardziej na informatykę, a programowania zacznij się uczyć już teraz wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.