Cytat(Pyton_000 @ 20.09.2014, 20:47:55 )

Ad licencji to prywatnej możesz używać komercyjnie. Ograniczenie jest takie że "nie możesz" sobie odpisać kosztów za licencję.
Hmmm zaprzeczają temu co mówisz w opisie prywatnej licencji:
Cytat
If you want to purchase a license for your personal use, and you are the only person planning to use that license, then the Personal License is for you. Personal licenses are non-transferable, and they are not available to companies.
Prawnikiem nie jestem

Ale jawnie piszą, że do użytku osobistego i nie dla firm, więc w razie kontroli w firmie, taka forma licencji raczej nie jest akceptowalna.
$_$EAP ciekawa sprawa, ale nie ma co kombinować, albo kupić, albo nie używać, demo dla mnie tylko do testów. Zdarzy się, że nie przedłużą okresu i co?

Faktycznie jak oglądam co potrafi PHPstorm to netbeans się ugina. Cholera przez przypadek na ten temat wpadłem i przez Was chyba będę się przesiadał !
--- EDIT!
Pyton_000 faktycznie masz rację, znalazłem inny zapisek odnośnie prywatnej licencji:
Private individuals purchasing with their own funds. Cannot be purchased or reimbursed by companies. [b]Can be used on company hardware if purchased privately[/b]
Ciekawi mnie, czy mogę jej używać na kilku stanowiskach (dalej jedna i ta sama osoba, więc by się zgadzało). Hmmm wizja wydania kilku tysięcy właśnie zmalała do kilkuset złotych, podoba mi się to

--- znowu edit
Cytat
6. Can I use my personal license at work and at home?
Yes, you can. Our EULAs do not restrict this.
Czyli wszystko jasne, na moje potrzeby mogę mieć licencję prywatną