Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyglad tekstu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
kanan
W jaki sposob mozna formatowac style dokumentu HTML. Chodzi mi przede wszystkim o zachowanie jakiejs przejrzystosci w dokumencie html - jego kodzie. Gdy np. wyczytuje cos z bazy i chcialbym by np. lista byla uporzadkowana - jedno pod drugim. Jednak po wyczytaniu mam niestety taki obraz, ze wszystko sie rownoczesnie zlew w jednej linii. Tak wiec staje sie to nieprzejrzyste. Czy mozna w jakis sposob tego uniknac?
nospor
Prznoszę php początkujący ->HTML

style css, nowa linia to <br />
poczytaj se trochę o znacznikach html, nadawania im styli i o css
revyag
Tutaj raczej nie chodzi o użycie znacznika <br />, tylko o wygląd kodu po wygenerowaniu go, czyli jak wygląda jeśli w przeglądarce zobaczymy jego źródło.
kanan
No własnie nie chodzi mi o HTML. Chodzi mi oto w jaki sposob zrobic znak nowej linii, ale dla kodu. Czyli nie chce widziec znacznika BR na stronie, ale chcialbym widziec znacznik nowej linii w kodzie. Sprawdzalem, jaka jest roznica pomiedzy funkcja echo i print, niestety nie wykazalo to zadnych roznic.
nospor
A faktycznie, nie zajarzylem. To wtedy trzeba dodawać \n co jakiś czas. Przeglądrka tego nie wyświetli, a w kodzie będą nowe linie. MOżna też spację walić żeby zaymulować 'taba' - tego również przeglądarka nie uwzględni.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.