Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [DESIGN] Projekt wizytówka
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
dado
Wizytówka dla firmy informatycznej

tam gdzie są 3 okienka bedzie ich 9 ale póki co nie wiem jakie wiec nie umieszczałem.
całośc w technologii AJAX ma być.

Kostruktywna krytyka mile widziana

http://www.kamelot.pl/km/INDEX.htm
vieri_pl
Mnie się nie podoba sad.gif Fiolet błeeee brzydki kolor sad.gif No nie wiem jak tu opisywać plusy i minusy... mnie sie nie podoba sad.gif
Speedy
Generalnie rzecz biorąc projekt nie jest zły. Można by rzec, że jest nawet dość dobry smile.gif. Widać, że nie jest to jakaś fuszerka. Niestety mnie niezbyt podobają się strony w takim stylu, gdyż wolę minimalizm. Nie wiem, czy jest to zbyt duże kombinowanie z tymi różnymi "belkami". Ale te sprawy, to już kwestia gustu.

Ps. Zamiast "tutaj przykładowy tekst" mogłeś dać "Lorem ipsum..." - http://lipsum.com/
Seth
Tlo jest swietne ale...
1) Jak zamierzasz rozwiazac powielanie tla na cala strone, a jezeli bedzie bez powielania, to ten filoetowy wyglada strasznie
2) Samo tlo wyglada jakby z innej bajki, to Twoje?
3) Nawigacja jak i caly layout (poza tlem) wyglada jakby zrobiony z tutoriala - bez wiekszej inwencji i przemyslenia, a do tego kolorystyka jest fatalna - jaskrawy niebieski i filoletowy :|
4) Tekst za maly - na 1280x1024 wyglada jak mrowki
5) Ogolnie calosc wyglada malo obiecujaca, zeby nie powiedziec tragicznie. Styl tla wogole nie wspolgra ze stylem layoutu i wyglada jakby byl robiony przez inna osobe, a do tego te kolory :/
dado
ad1
tło tonalnie zleję z jednym kolorem całej stronytak ze byedzie tekstura łagodnie przechodzić w jednolitą barwę

ad2. Chodziło własnie o dwie bajki jedną wastwę wrecz starodawną drugą bardzo nowoczesną jest to kilka nałożonych warstw w photoshopie

ad3 mgę cie zapewnic ze nic tu nie jest z tutoriala nie prosiłbym o ocene cudzego pomysłu. Co do kolrystyki rzecz gustu chodz o coś inneg zeby przeglądającego przykuc na chwile do strony a nie zrobie tego tabelkami w css-e czy szarymi tabelkami które owsze czytelną są ale nudne

ad4 tu masz rację czcionka mogła być większa

ad5. po prostu za duzo szarzyzny chłopaki przed waszymi oczami smile.gif

dzieki za każdy post
dr_bonzo
Nieczytelny tekst: Kontakt, O firmie, praca (na gorze) | itd.
Polozenie nazwy firmy mi nie odpowiada -- jest w ukryciu, miedzy zamykajacymi ja panelami, malo zauwazalna.
sf
Wg mnie wykonanie jest w polowie bardzo dobre, w polowie nie bardzo smile.gif Fajny pomysl, fajne krawedzie... ale teksty w belkach sa nieczytelne, a ta kobitka to eh, trzeba bylo dac cos futurystycznego, moze cyber baby? tongue.gif do konca nie umiem sie tez przekonac do tego niebieskiego... zdjecia w srodku juz nie powinny miec takiej ramki jak na zewnatrz
cfk
jakby może inne kolory rzucić byłoby lepiej...te barwy nie przemawiają do mnie...a poza tym jak ktoś napiasł na wyższej rodzielczości nie idzie nic przeczytać...
ghostrider
wizytówka firmy informatycznej: słabo, kolory jak dla zakładu pogrzebowego, zamykanie tresci w 'futurystycznych' ramkach to juz przeszlosc. Kluczowe słowo: Przestrzeń.
Na pierwszy rzut oka nie okresle ze jestem na stronie firmy informatycznej - wiec jak mnie zachecisz zebym zostal dłużej: Pamiętaj trafiłem na twoją strone szukając firm informatycznych

tam gdzie są 3 okienka bedzie ich 9 (...) : nie za fajnie to wyjdze, nie bedzie wiadomo w co kliknąć, treść tych zdjęć jest nieczytelna, musze sie przyjrzeć zeby zobaczyc co przedstawiają.

całośc w technologii AJAX ma być : AJAX to NIE TECHNOLOGIA!!, to juz było od jakiś trzech lat, polączenie (JS + CSS + DHTML + XML + HttpRequest ..) = AJAX

*chciałeś krytki to masz, mam nadzieje ze konstruktywna ... winksmiley.jpg
Seth
Cytat(dado @ 2006-02-03 20:39:43)
ad2. Chodziło własnie o dwie bajki jedną wastwę wrecz starodawną drugą bardzo nowoczesną jest to kilka nałożonych warstw w photoshopie

Tylko ktora to ta nowoczesna ? winksmiley.jpg

Szczerze mowiac nie za bardzo mi sie to podoba.
Estetyka wykonania mi nie odpowiada... nie wiem jak to nazwac... wyglada to wg. mnie troche niechlujnie i kiczowato.
Oczywiscie jest to kwestia gustu ale takie mam odczucie.

A do tego strona wogole nie przykula mojej uwagi, moze poza tym, ze mocno daje po oczach i nie wiadomo na co sie patrzec.

Brakuje mi tu jakiegos rozplanowania co jest najwazniejsze, na jakie elementy powinno sie zwrocic uwage. W obecnej chwili najpierw patrze na gore i na dol bo sa bardzo jaskrawe kolory (niebieski). Potem na nazwe w topie, a potem na lewy dolny rog z mila pania... i po tym wylaczam strone bo nie wzbdza mojego zaufania...

Po prostu przemyslal bym to raz jeszcze i sprobowal zaczac od poczatku: od wyszczegolnienia w punktach najwaniejszych rzeczy, a dopiero potem wkomponowania ich tak aby byly na pierwszym planie.
Vogel
Design do D niestety :/ bez pomysłu, polotu i wyczucia jakiejkolwiek kompozycji. do tego fatalna kolorystyka i typografia.

IMO projekt i cała koncepcja powinny polecieć do kosza. pomyśl o czymś nowym.
mike
Nie podoba mi się, nie wyróżnia się niczym spośród tysięcy tutoriali do PhotoShopa tongue.gif

Brak pomysłu, polotu. Kicz.

Tło - a niech tam, powiedzmy, że fajne - ale w HTMLu nie zrobisz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.