Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] ... strona parafii.... ;-)
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
synus
Hej!

Prosilbym o ocene grafiki strony nad ktora pracuje.
Bylbym wdzieczny za szczere komentarze, ale takze i za wyrozumialosc z tego wzgledu, ze jest to moja pierwsza praca w photoshopie (wykonana z musu - osoba ktora zamowila u mnie strone chciala, zeby wszystko bylo na niej zrobione przeze mnie).

Zapraszam do ogladania:
Parafia św. Elżbiety w Szczakowie

Pozdrawiam smile.gif

PS: dla validujacych: winksmiley.jpg bledy w kodzie poprawie...
rbart
Dla mnie stronka ok ale należałoby poprawić czcionki bo widze że korzystasz z domyślnej (ja zastosowałbym "verdana") i poprawić kolor czcionki na ciemny brąz według mnie ten czarny niepasuje.

Zastanawiam się jeszcze czemu zastosowałeś tło (te chyba hebrajskie napisy) tylko z lewej strony a nie na całości.
scanner
Do powyższego dodam jeszcze, ze przydałby się jakiś hover w menu - np. rozjaśnienie napisu do koloru "złotopodobnego" smile.gif
synus
@rbart: oczywiscie czcionki beda brazowe... ( przyklad )

co do hebrajskiego ( gratuluje rozpoznania =P nie wszyscy zauwazali co tam jest winksmiley.jpg ) to niestety nie moglem dac po prawej rowniez, z tego wzgledu, ze wtedy strona rozjezdzalaby sie przy rozdzielczosci 800 x 600, a niektorzy jeszcze na takich dzialaja...

@scanner: nie pomyslalem o tym..... dobry pomysl! :] zobacze jak to bedzie wygladac, i moze go wprowadze.... poki co musze dokonczyc panel administracyjny...

A tak reasumujac jak oceniacie pierwsze starcie z photoshopem ? snitch.gif
rbart
Powinienneś dostosowaś tak aby strona była centralnie (obecnie ucieka lekko na lewo 800x600) a napisy po obu stronach.
Cytat
strona rozjezdzalaby sie przy rozdzielczosci 800 x 600
Tego argumentu zupełnie nie rozumiem przygotowujesz stronę(tekst po obu stronach) a następnie ją centrujesz dla szerokości 780px zapewne będzi trzeba troche poucinać boki ale to w niczym nie przeszkadza ponieważ ucięte pojedyńcze znaki (brzydko wyglądają) można zamalować na kolor tła. potym zabiegu strona napewno nie będzie się rozjeżdżać. Na koniec wystarczy umieścić całość w jakimś bloku i ustawić wyśrodkowanie aby przy wyższych rozdzielczościach strona też się dobrze prezentowała
Cytat
A tak reasumujac jak oceniacie pierwsze starcie z photoshopem ?
bardzo dobrze przyznam się że mi strony oparte na "starej kartce" zawsze się podobały.
Chyba mi zdradzisz jak ją wykonałeś winksmiley.jpg
synus
Wiesz, kolejnym argumentem bedzie to, ze nie lubie do konca symetrii winksmiley.jpg ...
Zwlaszcza ze zrobilem jako tlo po obu stronach (z tym hebrajskim), i bardziej przypadla mi do gustu jednak z wolna prawa strona. Ale to juz kwestia upodoban...

Kartki nie wykonalem winksmiley.jpg poszukalem na google.com w grafikach "bible" ... szukalem jakiejs ksiazki/kartki z biblii, ale znalazlem strone ze starymi takimi kartkami ( ta jest chyba z XIV w. ).... sam bym takiej nie zrobil smile.gif
( link ),
Wykrywacz
Jezu ale jak tam teraz popatrzałem na ten wpis, wygląda to prze obrzydliwie, poprstu jak chamski napis na obrazku. Niejest to wkoponowane chodzby wielkością czy kolorystyką do reszty, jak wcześniej mi się podobało to właśnie przestalo kompletnie.
synus
O czym Ty mowisz? Nie potrafie kompletnie zrozumiec Twojego posta...
Jaki wpis? Jesli chodzi Ci o czcionke na stronie, to przeciez pisalem, ze bede robil styla pod tlo...
right6
motto na samej gorze fatalnie sie czyta. Czytalem dwa razy, raz zeby rozgryzc slowo po slowie co tam jest nabazgrane, i drugi raz zeby plynnie przeczytac i zalapac dopiero kontekst. Zmien go na bardziej czytelny
cyngiel
calkiem fajnie, ale jednak zbyt melancholijnie
Wykrywacz
Mówie o texcie
Cytat
Poradnik

Zdawałam maturę razem z dzieckiem

Egzaminy, a zwłaszcza matura to zadanie dla dziecka, wielka próba jego dojrzałości i samodzielności, ale także próba dla rodziców i egzamin z troskliwego wspierania dziecka w trudnych, emocjonujących chwilach życia. Wielu rodziców przeżywa te sytuacje bardzo emocjonalnie. Oto zapis stanu “przedegzaminacyjnej” atmosfery i kilka rad, co robić w tym trudnym okresie.

Dodano:2006-03-28 23:52:31

Chyba nie tylko ja go widze?
patataj_patataj
W iframe przydało by się tło fixed + kolory scrolli w tonacji strony.
babejsza
... oraz przydało by się, żeby strona wyświetlała się poprawnie w dużych rozdzielczościach. Już przy 1600x1200 jest strona, a zaraz obok niej jej stopka winksmiley.jpg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.