Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] [layout] Strona kwiaciarni
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
tansky
Witam

Przymierzam się do przeróbki strony klienta. Przygotowałem parę screen'ów (logo, główna i podstrony). Proszę o ocenę estetyki i przejrzystości projektu. Założenie było takie, że ma być proste, intuicyjne i ładne...

KLIK

Uwaga, to 4 duże jpeg-i zapisane z minimalną kompresją. Łączna waga sięga blisko 1 MB.
Balas
Jezeli jest to strona kwiaciarni to przede wszystkim brakuje mi tu koloru zielonego, chociaz jakis drobnych motywow. Logotyp IMO wymaga przeprojektowania (teraz wyglada jak lisc marihuany, a kolory tez z kwiaciarnia mi sie nie kojarza), podobnie jak top.
Prawa czesc sie zlewa, mozna by zrobic kazdy blok innym kolorem, ew. inaczej je rozdzielic.
Ociu
Mur-beton to jest www dla kwiaciarni ? Bo jak narazie to nic na to nie zapowiada.
Turgon
Ładnie, ładnie Tansky... Ale na warsztat! Po pierwsze kompozycja mi się nie podoba. Dla mnie strona kwiaciarni powinna być bardziej kolorowa. I jak kolega wyżej wspominał ten logotyp... Mi to od razu się skojarzyło z jakąś hodowlą Marihuany.
athabus
A mi się bardzo podoba - może poza logiem, które nie pasuje do kwiaciarni. Czemu kwiaciarnia ma być zielona?questionmark.gif Teraz jest ładnie i przejżyście. Poważna konkurencja z branży też ma raczej strony idące w przejżystość niż w kwiaciarnie Pani Basi za rogiem: Interflora.

Co mi sie nie podoba to krótkie storny - na moim monitorze 1280x1024 takie strony końcą się prawie w połowie okna i to nie wygląda zbyt dobrze.
sticker
mnie sie bardzo podoba. Drobne zastrzeżenia:
1) link z mailem sklepu niewidoczny
2) na niebieskim tle ten biały zdycha i mało widać
3) mapowanie miejsca w ktorym sie znajduje na witrynie moze opuścić do topu albo dac tuż nad menu
4) informacje o imieninach też w złym miejscu to nie jest najważniejszy element strony ale moze skłonić do złożenia zamówienia wiec powyżej menu smile.gif

Poza tym bardzo fajne przejrzyste filtry i ogólnie 5/5
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.