Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] bluejacking.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
shpyo
Witam,
od dłuższego czasu klepałem nowy serwis. Ciekawi mnie czy ktoś tutaj słyszał o bluejackingu winksmiley.jpg.
Prosiłbym o sprawdzenie podatności serwisu na różnego rodzaju ataki. Jestem na etapie pisania rozdziału o bezpieczeństwie stron WWW w moim licencjacie. Możliwe błędy i zagrożenia chyba wyeliminowałem winksmiley.jpg.

Adres: bluejacking.pl

Co do samego seriwsu. Jest tam trochę teorii (co to, jak to robić), lista telefonów do blujackingu (tych podatnych na ataki i jak do zabawy; ta ostatnia kategoria nie jest pełna, jeszcze muszę duuuużo telefonów przejrzeć tongue.gif). Oraz programiki darmowe do tej zabawy.

pozdrawiam i czekam na opinię winksmiley.jpg
kwiateusz
Mi sie podoba zarówno tematyka jak i layout smile.gif Wszystko czysto i estetycznie wykonane, łatwa nawigacja smile.gif oo i jeszcze integracja z punBB smile.gif
10/10
vieri_pl
Hej,

Tematyka świetna, ja osobiście nigdy o bluejackingu nie słyszałem, ale widzę fajna to rzecz, a jaka zabawa biggrin.gif Po przeczytaniu arta z Sarą w roli głównej nieźle się uśmiałem winksmiley.jpg

Wykonanie bardzo dobre, wszystko ładnie estetycznie wykonane. Fajne kolorki, strona przyjazna dla wyszukiwarek - hm... web 2.0? tongue.gif

8/10 smile.gif

Pozdrawiam
Turgon
Fajne smile.gif Pierwsze słyszę, ale fajne =] Moje k700i chyba się do tego idealnie nada =] To do roboty ;P

9/10
shpyo
Co do k700i. Miałem ten telefon. Dobry jest do mało wymagającego bluejackingu tongue.gif. K700i nie ma javy midp 2.0, dzięki której można korzystać z progamików, które czasem są fajne a czasem niebezpieczne dla ofiary tongue.gif
athabus
A mnie tematyka kompletnie nie rusza - w ogóle mam awersje na wszystko co się z gsm wiąże - ehh chyba za stary jestem biggrin.gif

Ale na plus bardzo fajnie wykonana stronka - taka w moim guście - więc 10/10.

PS. Na moim firefoxie 2.0 troszkę się rozjeżdża jeden blok http://athabus.wrzuta.pl/obraz/uxMQqlFTde/ (działam pod Kubuntu więc może to jest przyczyną)
shpyo
@athabus: dzięki za info. Wiem, że są też problemy pod safari. I chyba nawet o to chodzi. Tam jest wysokość ustawiona na sztywno... i chyba to jest ten problem.
dr_bonzo
http://bluejacking.pl/telefony_do_bluejackingu-art-65432314 --> 404

Przy wylaczonym JSie i wyslaniu pustego formularza rejestracyjnego nie da sie cofnac ( history.go(-1)) smile.gif

"grafika: fedor © 2007" -- link powinien prowadzic do bierzacej strony?

FOrmularz kontaktowy -- wyslalem pusty --> "Mail nie został wysłany!" -- chcialbym poznac szczegoly; i wlasciwie o jaki mail chodzi? jaki user nie interesuje mnie co sie dzieje miedzy wyslaniem mojej informacji do was do momentu waszej odpowiedzi.

reszta to punBB
shpyo
Cytat(dr_bonzo @ 18.03.2007, 13:44:34 ) *

Tutaj zrobiłem taki "trik" specjalnie. W mod_rewrite ustawiłem zakres liczb jaki może się pojawić (bo wiem ile artykułów będzie). Taki trik z myślą o takich dociekliwych jak Ty winksmiley.jpg.
"grafika: fedor Š 2007" -- link powinien prowadzic do bierzacej strony?

Docelowo będzie kierować do autora grafiki.
FOrmularz kontaktowy -- wyslalem pusty --> "Mail nie został wysłany!" -- chcialbym poznac szczegoly; i wlasciwie o jaki mail chodzi? jaki user nie interesuje mnie co sie dzieje miedzy wyslaniem mojej informacji do was do momentu waszej odpowiedzi.

Słuszna uwaga. Dopisane do TO DO.
dr_bonzo
Cytat
Tutaj zrobiłem taki "trik" specjalnie. W mod_rewrite ustawiłem zakres liczb jaki może się pojawić (bo wiem ile artykułów będzie). Taki trik z myślą o takich dociekliwych jak Ty .

Chodzilo mi o to ze wyswietlaq sie std. strona apacha z errorem zamiast czegos ladniejszego.
gszesiek
hej, bardzo ładnie 10/10 - przejrzysty, przyjemny, przyciągający uwagę ...

i też o tym wcześniej nie słyszałem smile.gif
pozdrawiam
kwiateusz
przydałoby sie jeszcze zapamiętywanie usera bo nie chce mi sie klikać co wejście na przycisk zaloguj
acztery
nic nadzyczajnego szablon bardzo przeciętny. tematyka może być. pod innymi względami strony nie przeglądałem.

4/10
Ociu
Podoba mi się, bez ążadnych wodotrysków.
9/10.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.