Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Generator Faviconek by Me
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Kuva
Zapraszam do oceny mojego serwisu

TUTAJ
Moli
Na wstępie zaznaczę że pomysł mi się podoba, nigdy nie chce mi się robić faviconki a tak szybciutko samo się zrobi smile.gif Teraz tak, design mi się nie podoba, jest prosty ale brzydko dobrane kolory i czcionka, top też jest a fee. Kod strony jest bardzo kiepski, do tak prostej strony mogłeś sie bardziej postarać (xhtml + css oraz brak tabel), oraz mógłbyś trochę ułatwić generowanie faviconec (np. za pomocą AJAX'a).
ARJ
- grafika strony raczej uboga
- kod HTML ( o ile to tak można nazwać ) - straszny śmietnik
- http://bitimage.bee.pl/favicon/icons/ przydałby się htaccess
- w tekst można wpisać dowolną ilość znaków (max lenght nic nie znaczy)

ogólnie słabo 2/10
Kuva
Cytat(Moli @ 28.03.2007, 18:16:34 ) *
Na wstępie zaznaczę że pomysł mi się podoba, nigdy nie chce mi się robić faviconki a tak szybciutko samo się zrobi smile.gif Teraz tak, design mi się nie podoba, jest prosty ale brzydko dobrane kolory i czcionka, top też jest a fee. Kod strony jest bardzo kiepski, do tak prostej strony mogłeś sie bardziej postarać (xhtml + css oraz brak tabel), oraz mógłbyś trochę ułatwić generowanie faviconec (np. za pomocą AJAX'a).

Panie Moli co pan możesz wiedziec o kodzie strony :| przecież do niego nie lookałeś i nie podawaj się za jakiegoś hackera laugh.gif

PS. A WOGÓLE STRONA NIE JEST NA POKAZ TYLKO DLA UŻYTKU DLA UINTERNAUTÓW
nospor
Cytat
Panie Moli co pan możesz wiedziec o kodzie strony :| przecież do niego nie lookałeś i nie podawaj się za jakiegoś hackera
blinksmiley.gif
Panie "domyślny", on mowił o kodzie html strony, do którego nawet badzIEwie pozwala zajrzec, nie mowiac juz o normalnych przeglądarkach

edit: nic nie zapodalem, wciskam generuj a tu:
Cytat
Sorry. Tylko GIF, JPG i PNG są dozwolone!
Mogles sie bardziej postarac jak juz dajesz do oceny
Kuva
ARJ nie wiem o co ci chodzi w TEKST jest limit znaków :|
nospor
Cytat

no i znowy ja wytlumacze smile.gif
luknij na to:
http://bitimage.bee.pl/favicon/index.php?p...7f34bf3735e638b
wpisalem tam "dluuuugi tekst", ktory ma wiecej znakow niz Twoj maxlength tongue.gif

edit: gdy tworzylem favicon maxlength byl 5
Kuva
Max length było na 20 poprawiłem na 5
ARJ
Cytat(Kuva @ 28.03.2007, 18:30:35 ) *

do Firefoxa jest dodatek Web Developer i w nim klikam "Forms->Remove Maximum Lengths" i w pole wpisuje ile mi się podoba tak jak to zaprezentował @nospor. musisz długość wpisanego tekstu sprawdzać w php.

pomysł nie jest zły ale wykonanie fatalne. wszystko możesz naprawić. przemyśl grafikę i przyłóż się do wykonania (xHTML, CSS) i będzie dobrze.
nospor
Cytat
do Firefoxa jest dodatek Web Developer i w nim klikam "Forms->Remove Maximum Lengths" i w pole wpisuje ile mi się podoba tak jak to zaprezentował @nospor
Ja akurat z FF nie korzystalem winksmiley.jpg

Cytat
Max length było na 20 poprawiłem na 5
ech.... chlopak nie zrozumial winksmiley.jpg ale ARJ juz chyba dokladnie wyjasnil
Kuva
No wiecie nie każdy wie tyle co i wy. smile.gif
nospor
Cytat
No wiecie nie każdy wie tyle co i wy
i dlatego wlasnie informujemy cie jakie masz bledy, bys je poprawil smile.gif
devnul
powiem krótko: brzydko, strasznie mi to phpnukami dryfi (tak samo kanciaście i sztywno)
Moli
Cytat
Panie Moli co pan możesz wiedziec o kodzie strony :| przecież do niego nie lookałeś i nie podawaj się za jakiegoś hackera

Chodziło o kod html a raczej jego tragiczność. A haker nie zajmuje się tworzeniem stron, więc jeśli nie jesteś gotów na krytykę to nie dawaj prac do oceny.
kwiateusz
rzeczywiście 4 razy doctype to miszczostwo ^^ a nie patrząc już w kod to i tak nie ma czego ocenić, przecież to biała strona z kilkoma inputami
Kuva
Wszyscy jesteście kochani tongue.gif:P dzięki za oceny biggrin.gif
Lethys
Mi sie podoba , proste czytelne i szybkie. Jak kupilbys domene + dobry serwer i wypozycjonowal to moze cos z tego bedzie smile.gif
Daimos
pomysl mi sie wydaje fajny
ale grafika hmm
jak juz styl prosty, baaardzo prosty, to skad tam "nagle" logo 3d? smile.gif wogole nie pasuje do reszty

a tak z ciekawosci
http://bitimage.bee.pl/favicon/images/header.gif
po co taka duza grafika top? zwykla czcionka :/ pelno bialego tla smile.gif wiem ze ludzie maja dobre lacza w tych czasach, ale... ale no ale ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.