Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] www.siewie.pl == web2.0 pełną gębą :)
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
wolp
Witam,

Proszę o ocenę: http://www.siewie.pl

Z góry dzięki za uwagii i sugestie winksmiley.jpg
maryaan
pierwsze wrazenie jest takie, ze lay jest zgrabny i przejrzysty ale nie bardzo wiadomo o co w ogole chodzi na tej stronie biggrin.gif
wolp
Podoba mi się Twoje pierwsze wrażenie winksmiley.jpg
Chyba dodam jakieś info "o co tutaj chodzi" na górze strony.
Dzięki za szykbą odpowiedź... i proszę o jeszcze!
Daimos
podoba mi sie ogolnie
ale

moglbys faktycznie jakiegos boxa walnac pod topem z informacjami co to jest

menu jest ladne, ale osobiscie bym chyba zmienil odcien nie aktywnych przyciskow
nie wiem sam na jaki, ale to jakos hmmmm nie jest zle, ale mogloby byc lepsze smile.gif - to takie moje wrazenie, ale to kwestia gustu

no i na rozdzielczosci 1280 pusto po bokach, taka malo istotna rzecz, ale przyjemniej by bylo jakby jakies tlo moze, gradient, albo ramka konczaca tresc byla
Zeman
Tak, to jest to co lubię. Jednak, jak już inni zauważyli, nie wiadomo jakiej tematyki strona dotyczy, więc proponowałbym na topie informacje np "siewie.pl - forum: filmy, książki, polityka" <-- to przykład bo nie wiem o czym jest strona winksmiley.jpg
Dorzucę dodatkowo kilka uwag:
1. <title> bardziej opisowy i zachęcający
2. przycisk OK średnio pasuje do reszty grafiki
3. stopka niepotrzebnie taka wysoka (sprawdzam teraz w FF)
4. gwiazdka dodaj listę wygląda jak ozdoba, zresztą ładna, ale mi się nie bardzo skojarzyła z przyciskiem, trzeba dopiero przeczytać co na niej jest. Człowiek ma tendencję do omijania tekstów na czymś, co się ogólnie kojarzy z ozdobami.
5. "Przypomnij hasło" niepotrzebnie pogrubiona czcionka

Nic więcej zarzucić nie mogę, jeśli w ogóle można uznać punkty 1-4 za zarzuty winksmiley.jpg

Bardzo czytelna strona, przyjemnie się czyta. Jak dla mnie 8/10 - gratuluję.
wolp
Od rana zabrałem się do roboty i dodałem box z informacją "o co chodzi" bo to był (mam nadzieję, że BYŁ) największy problem.
Reszta zmian w kolejce to do.
Dzięki i proszę o dalsze uwagi!
Daimos
oj mi jakos kolorystyka tych boxow nie pasuje troszke, ten niebieski taki mdly i matowy winksmiley.jpg gdy tymczasem reszta elementow na stronei jest ladnie wypelniona gradientem
devnul
fajny pomysł ogólne ze stronką - wykonanie też niezłe - dodam tylko od siebie ze mógłbys zastosowac mod_rewrite do linków i bylo by juz całkiem web2.0 ;]
Turgon
Bardzo ciekawa stronka, tytył nie za wiele mówi. Ogólnie stronce niezbyt się przyglądałem od strony dodającego, ale ogólnie strona wydaje się przyjazna i prosta w obsłudze.
lulek2
ciekawy pomysl pierwszy raz cos takiego widze
.radex
trochę nie rozumiem co ma to wspólnego z web2.0
Dandelion
wiec poczytaj czym jest web 2.0
kriqs
a ja bym prosil o openid i o rss na listach

a tak to nic nie mowie fajna stronka

dziekuje smile.gif
Moli
Fajna strona smile.gif Nazwa łatwo wpada w ucho smile.gif Grafika przejrzysta i ładna ale dla buttonów (w logowaniu, przypomnieniu hasła itp.) nie ma żadnego stylu i brzydko to wygląda. Linki w stopce też nie mają styli chyba.

Strona fajna ale jak wspomniał kriqs, czytnik rss by się przydał smile.gif
wolp
Dzięki za wypowiedzi.
Nadspodziewanie dużo miłych słów smile.gif
RSS w przygotowaniu (tzn. przygotowuję się do zabrania się za nie, ale z czasem krucho więc wolno to idzie)
nrm
w takich przypadkach frameworki i mvc pokazuja o co w tym biega winksmiley.jpg RSS to kwestia kilku minut czyli podmiany widoku html na xml winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.