Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lightbox ONMOUSEOVER lub coś innego
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
orzel100
witam,
jak przerobić skrypt lightboxa żeby pokazywał zdjęcia od razu po najechaniu na zdjęcie, a nie dopiero po kliknięciu na nie?
Czy jest to w ogóle możliwe?
A może użyć jakiegoś innego narzędzia?
slafur
Ciężko coś takiego uzyskać. Próbowałem niedawno odpalić lightbox'a spod flasha. Niestety bezskutecznie.
Dokopałem się do wersji verylight [bez wodotrysków itp.] - ale to już nie to samo.
Polecam poszukanie u konkurencji.
zbig
Sprobuj fragment kodu w Lightbox (lub fragmenty bo w ktorejs wersji ten fragment powtarza sie)
Kod
if (anchor.getAttribute('href') && (relAttribute.toLowerCase().match('lightbox'))){
                anchor.onclick = function () {myLightbox.start(this); return false;}
            }

zamienic na
Kod
if (anchor.getAttribute('href') && (relAttribute.toLowerCase().match('lightbox'))){
                anchor.onmouseover = function () {myLightbox.start(this); return false;}
            }
empathon
A jaki sens jest coś takiego stosować? Chcesz koniecznie zirytować użytkownika? Będzie musiał dokładnie omijać zdjęcia i ze strachem w oczach przesuwał kursor nad jakimś elementem graficznym w drodze do np. menu. Tego chcesz? Jeśli chce zobaczyć zdjęcie kliknie. To nie tak wiele. Zwłaszcza, że lightbox i rodzinka pozwalają tworzyć galerie co ułatwia przeglądanie grafik.
orzel100
zgadzam się z toba jak najbardziej empathon, ale 'NASZ KLIENT - NASZ PANNNN..". Mam nadzieję ze wybije to z glowy klientowi w subtelny sposob, bo mi to wcale się nie podoba, bo utrudnia nawigację po stronie. Ale chce mu zaproponowac alternatywe. A wiecie moze jak zrobic efekt jak na stronie
http://www.templatemonster.com/ ?
Ten efekt jest o niebo lepszy. Ale probuje skopiowac skrypt ze strony i cos mi nie chce dzialac :/ Nie wiem co robie nie tak. Znacie moze jakies zrodlo do tego skryptu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.