Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Szajba's homepage
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Eron
Witam.
Po raz kolejny chcę zaprezentować Wam layout mojego homepage i portfolio. Nie wiem jak wypadnie, bo nie potrafię oceniać swoich prac. Mam nadzieję, że przynajmniej lepiej niż wcześniej. smile.gif Proszę o ocenę:
Linki:
http://erykwojdyla.yoyo.pl/homepage/namiastka.html
http://erykwojdyla.yoyo.pl/homepage/namiastka2.html

Pozdrawiam.
Kildyt
Mi się nie podoba. Moim zdaniem ten design jest taki jakiś zbyt prosty. Ja bym próbował dalej bo ten jest cienki.

Pozdrawiam i życzę sukcesów!
phpion
To już? 2 prostokąty wypełnione gradientami, odbicie i logo. Weź wypełnij to jakąś treścią bo na razie nie ma nad czym debatować.

PS: różnica między "designem" 1 oraz 2 jest naprawdę powalająca...
Eron
Różnica pomiędzy tymi dwoma jest niewielka, ale jest. Hm... chyba homepage i portfolio powinno być raczej proste, nie?
phpion
Swoim portfolio powinieneś przekonać potencjalnego klienta/zleceniodawcę iż spełnisz w pełni jego oczekiwania. Obawiam się, że takim lajem tego nie osiągniesz.
Eron
Tak, powinienem przekonać go do swoich możliwości co robię ukazaniem mu moich prac. Wygląd portfolio wg. mnie jest estetyczny, prosty i przejrzysty. Zawsze wszystko można lepiej zrobić. Powtórzę się: jest prosty, czytelny i nie razi oka i to jest najważniejsze, nic w nim nie jest upchane na siłę.
Pozdrawiam.

P.S.:
Nie chcę się tylko kłócić. Ma prawo się Wam nie podobać. Pzdr.
lectric
WOw, stary nie wiem czym sie tu pochwalic chciales ale to przeciez 2 min roboty to co pokazales.
Eron
Hm.. Może dla Ciebie. Nie wiem, co Wam się tu nie podoba, przecież jest prosty, więc CO?? ta prostota? a co może mam tam napchać jakiegoś syfu, hę? Od teraz proszę, abyście pisali co wam się nie podoba, i unikali zwrotów WSZYSTKO.

P.S.
Z tego co widzę, to twoja strona phpion.com też jest prosta. tongue.gif
phpion
Cytat(Eron @ 23.11.2007, 22:02:44 ) *
Powtórzę się: jest prosty, czytelny i nie razi oka i to jest najważniejsze, nic w nim nie jest upchane na siłę.

Dajesz nam stronę do oceny czy sam chcesz się wypowiedzieć na jej temat?

Cytat(Eron @ 23.11.2007, 22:19:18 ) *
Z tego co widzę, to twoja strona phpion.com też jest prosta. tongue.gif

Zgadzam się ale mimo wszystko jest chyba bardziej zachęcająca niż Twoja winksmiley.jpg mimo, że ma już 2 lata i czeka na zmianę.

Apeluję ponownie:
Cytat(phpion.com @ 23.11.2007, 21:42:49 ) *
Weź wypełnij to jakąś treścią [...]
Kreton
Człowieku, dlaczego a takim wyrzutem odpowiadasz. Ludziom tutaj się to nie podoba, bo faktycznie jest to bardzo mizerny design. Uwież, że trochę stron w życiu już widzieliśmy i możemy obiektywnie oceniać.

Zeby Cię podbudować : "super lay, wszystko dobrze wyważone".

Na serio to poszukaj inspiracji : csszengarden.com , cssremix.com, cssbeauty.com
Eron
Dzięki, w końcu konkretna wypowiedź. Dzięki za linki, popatrzę i spróbuję coś zrobić.
devnul
To ja się słowem wtrące - głównie nie podoba się to że tak naprawde do końca nie wiadomo co to będzie. Projekt layoutu nie może ograniczać się do dwóch boxów na krzyż. Gdzie linki, treść, zdjęcia - słowem - zawartość - bez tego nie ma co oceniać, ale jak już dajesz do oceny coś czego nie ma to i oceny być nie może (więc 0/10) winksmiley.jpg Zrób pełny projekt i wtedy pokaż.
Djurasik
Panowie chwila chwila... co prawda w chwili obecnej wygląda to FATALNIE...
Zapewne autor juz by mnie najechal ze nie podaje argumentow ale za chwile zorientuje sie ze jestem po jego stronie smile.gif
Mianowicie problem polega na tym ze jest to puste smile.gif za to bardzo estetyczne. Zapelnij to trescia i wtedy porozmawiamy smile.gif
devnul
@Djurasik: patrząc na datę rejestracji, wysłania tego posta i fakt że jako nowy użytkownik pierwsze działania podejmujesz na forum Oceny smień sądzić że Twoja wypowiedz jest przynajmniej nieobiektywna.
itsme
cytat z regulaminu "Służy ono wyłącznie publikowaniu informacji o gotowych lub częściowo gotowych rozwiązaniach, co daje innym możliwość oceniania naszych osiągnięć." plisss przeczytaj mnie

jak sam link wskazuje jest to namiastka ...
Również wypowiedzi użytkowników forum wskazują na fakt iż nie ma czego oceniać gdyż dla średnio wprawionego grafika jest to trochę więcej niż chwila.

temat zamykam.

Ps witam w wszystkich, którzy za mną tęsknili ... po 2 czy też 3 letniej przerwie wracam ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.