Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design]Biuro Rachunkowe
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
colinQ
Mój ostatni projekt: http://digart.img.digart.pl/data/img/46/68...oad/1318625.png

Proszę o krytykę oraz wszelkie porady. biggrin.gif
sf
kalkulator z epoki kamienia łupanego, przemawiają do mnie firmy, które są nowoczesne winksmiley.jpg

górne menu za biedne, proponuje coś pokombinować nad nim
acztery
typografia czcionek mi nia pasuję, jak wyzej kalkulator. to już lepiej dać liczydło smile.gif pozatym uboga góra.
Seth
Bardzo slabe.
Zacznij od nowa.
phpion
A ja wszystkich zaskoczę: mi się nawet podoba smile.gif Zastanowiłbym się tylko nad topem (kalkulator w tle + szary napis wygląda raczej biednie). Sam kalkulator dla mnie OK - określiłbym go raczej mianem "klasycznego", a nie "z epoki kamienia łupanego". Ten box po prawej przesunąłbym niżej aby się wyrównał z głównym zdjęciem. Gdyby to nie był screenshot tylko kod pomyślałbym, że to bug i że box jest przesunięty za wysoko. Przy dolnym menu wywaliłbym to gówienko po lewej stronie. Zostawiłbym tylko górny border + tło - na całej szerokości jednolicie. Jak na razie mocne 6,5/10.
lectric
kalkulator nie dość że stary to i w zbyt kontrastowej kompozycji. Tytuł: Biuro rachunkowe Doradztwo Podatkowe", powinien być bardziej wyrazisty.
Wchodząc pierwszy raz na stronę nie znając wcześniej tematyki, przez chwilę można odnieść wrażenie , że firma sprzedaje urządzenie biurowe (kalkulatory stare smile.gif)

W stopce zamień ( c ) na ©
colinQ
Jeden powiedział że kalkulator i od razu problem... :/

Cytat
Wchodząc pierwszy raz na stronę nie znając wcześniej tematyki, przez chwilę można odnieść wrażenie , że firma sprzedaje urządzenie biurowe (kalkulatory stare smile.gif)

heh! sorry ale jest tyle napisów typu "biuro rachunkowe" etc. że to trzeba być naprawdę... :/

Strona ma być trochę uboga bo to tylko biuro rachunkowe a nie jakaś wielka korporacja :/

Cytat
epoki kamienia łupanego,

Cytat
Bardzo slabe.
Zacznij od nowa.

Fajnie... Dużo sie dowiedziałem z Twojej wypowiedzi... Jest wyczerpująca...

Nad menu jeszcze pomyśle...
acztery
dałeś stronę do oceny, słaba bo słana. ale miej troszke samokrytycyzmu... i zadaj sobie pytanie "będąc właścicielem biura rachunkowego chciał byś mieć taką stronkę" internet ma iść do przodu a nie do tyłu ...

powodzenia.
sf
@colinQ: jak nie umiesz przyjąć uwag to po prostu nie wystawiaj do oceny i nie rób fochów bo to śmieszne winksmiley.jpg
nospor
Mi ogolnie zazwyczaj wszystko sie podoba, głównie pewnie dlatego ze sam lepiej bym nie zrobił winksmiley.jpg

Aczkolwiek ten design mi sie nie podoba i nie ma co ukrywać ten kobylasty kalkulator z "epoki kamienia łupanego" ma duży wpływ na ten negatywny wizerunek.

Cytat
Jest wyczerpująca...
No a co to pisać? Nie podoba się i już. Powód ludzie ci wskazali - kalkulator (między innymi)
marcinlenkowski
strona mi się podoba, kalkulator mi nie przeszkadza, ale header należy zmienić!
colinQ
Zmieniłem ten kalkulator na nieco inny. Jest on jednak tak samo duży co tamten ponieważ biura mają to do siebie że nie pracują na kieszonkowych "liczydełkach" tylko na średnich, wyraźnych kalkulatorach winksmiley.jpg Nie powinien Wam więc już przeszkadzać...

Link: http://www.mFoto.pl/uploads/1762/jadwiga-k...copy2_59ddd.png
Speedy
Ja myślałem, że pracują na kompach, a kalkulator jest jedynie charakterystycznym znakiem rozpoznawczym. Podobnie strony firm, które są w branży architektonicznej mają design, w którym są takie elementy, jak cyrkiel, linijka i ołówek, a wiadomo przecież, że większość procesów projektowych jest wspomaganych komputerowo i cyrkle idą do lamusa.

Btw. Chociażby na google masz bajeranckie kalkulatory - prawdziwy modern design biggrin.gif

Albo takie wypasione tongue.gif:

Widziałem też kiedyś taki, w którym można instalować gry (np. coś a'la wolfenstein) biggrin.gif.
colinQ
No fakt jest to znak rozpoznawczy więc nie czepiać się kalkulatora dry.gif
Turgon
Przede wszystkim top do zrobienia od nowa... Jest taki jakiś odrzucający.
punkomuzykant
Eeee panowie czepiacie się smile.gif Jak dla mnie stronka jest ok - strzelam że wykonana we flashu i stąd ta czcionka. W okienku "oferujemy" czcionki wydają się być nierówno ułożone w pionie - czy to tylko ja tak widzę ?smile.gif Co do kalkulatora to chyba się zgodzę że coś jest nie tak. Zbyt mocno przyciąga uwagę (szczególnie ten wielki, czerwony guziol hehe) a nie to jest ważne tylko treść.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.