Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] szkolny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
firex
Podjęłem próbę przerobienia strony szkoły i oto co mi wyszło:
www.twojeipip.yoyo.pl/aaa
starach
I jedna i druga wali po oczach jakby tam był tuzin blinków.
Twoją wersję ratuje porządny kod.
firex
Cytat
I jedna i druga wali po oczach jakby tam był tuzin blinków
a ja myślałem, że tylko jaskrawe kolory walą
trucksweb
sciana.gif nawet jak na poziom gimnazju to sie nie popisales. Takie strony robia dzieci w przedszkolu aaevil.gif
-duzo nie bede pisal bo za + sie nie doszukalem.

Wez poszukaj w necie jak wygladaja strony nie tylko te szkolne i wyciagnij wnioski ! Najlepiej zacznij robic strona od nowa- i zmien top- ktory jest zalosny !

Kolory zupelnie nie dobrane !
firex
top mi narzucono...

to mój 6-8 lay, kosz mi się zapełnia, co mi poradzicie? od czego powinienem zacząć? Czego się nauczyć (i jak)?
trucksweb
juz kiedys komus to pisalem; popatrz sobie jak wygladaja strony:
digart.pl
monestertemplates.com
csmania.com

i czerp z nich natchnienie.

Nauka?- szukaj tutoriali do photoshopa,gimpa itp i sie baw !
Kildyt
Popieram sąsiada z góry. Ja tam nie czytałem żadnych kursów, czy poradników. Bawiłem się jedynie z tuorialami i podejrzewałem trohę inne strony.
Polecam Ci stronkę: www.good-tutorials.com.
PS Też chodzę do gimnazjum więc elo ziom, hehe. tongue.gif

Pozdrawiam i życzę sukcesów!
.radex
A gdzie css? "Plik style.css nie istnieje" :/
firex
a teraz?
www.gim3byd.cba.pl
ładne laski na logo?
Speedy
Ciężko przeczytać te żółte literki na jasnoniebieskim tle...
grzesiek_g
1. Uczniowie mogą zostać, daj inne tło pod całe logo bo te paski nie pasują.
2. Kategorycznie zmień ten niebieski, za bardzo "świeci", może jakiś szary?
3. Góra nie wykończona
4. Nie dawaj linku do panelu, redakcja i tak będzie go znała i może dodać sobie do zakładek
5.
  1. <p class="data">
  2. <span class="date">15-01-2008 23:32:35</span>
  3. </p>
po co ten nadmiarowy kod (chodzi mi o span)?
6. Widzę h2 a nie widzę nigdzie h1.
.radex
no teraz działa smile.gif

Po pierwsze primo: zmień ten jaskrawo-błękitny na mniej jaskrawy biggrin.gif

Po drugie primo: Co do za szary pasek pomiędzy wrapperem a headerem?

No i po czecie primo: Dlaczego czcionka w najnowszym newsie jest monospace?
firex
Cytat
po co ten nadmiarowy kod (chodzi mi o span)?
gdyż przygotowałem lay pod inne info. Może być też dodatkowo:
Kod
<span class="more">Więcej &raquo;</span>
itp...

Cytat
Co do za szary pasek pomiędzy wrapperem a headerem?
? możesz dać screena?

Cytat
Dlaczego czcionka w najnowszym newsie jest monospace?
w panelu jest wsadzony FCKEditor, dlatego kod się nie do końca waliduje, a czcionkę można wybrać. Tak saobie wybrałem jako testowy news.

Właśnie pracuję nad zmianą menu.
John
Odnośnie dobierania kolorów jestem absolutnym kaleką w tej dziedzinie, ale ratuje mnie program, który się nazywa Color Schemer Studio ( no i narzeczona od czasu do czasu ;-) ) polecam Ci ten programik.
firex
ja ostatnio używam http://colorblender.com/ winksmiley.jpg

a teraz?
1. Nowoczesny
2. Nowoczesny1
3. Nowoczesny2
4. Nowoczesny3
trucksweb
sciana.gif dalej zenada

-100/10

Cytat
uz kiedys komus to pisalem; popatrz sobie jak wygladaja strony:
digart.pl
monestertemplates.com
csmania.com

i czerp z nich natchnienie.

Nauka?- szukaj tutoriali do photoshopa,gimpa itp i sie baw !

czytales mojego poprzedniego posta ? cos mi sie wydaje, ze raczej nie ! A wez sobie to do serca i nie dawaj do oceny czegos co nie mozna nazwa designem/strona etc.

btw. to mi smierdzi jakims tandetnym gotowcem z lat 90 sciana.gif
.radex
Tego paska szarego już nie widać, więc jedno poprawiłeś smile.gif

A co do samego layoutu, to żaden mi się nie podoba, ale moim zdaniem się nie sugeruj, bo jak mnie się podoba to innym nie, więc wiesz winksmiley.jpg

Proponowałbym całkowicie zmienić kolorystykę, no i nie przesadzaj z tymi grafientami, bo to nie wygląda zbyt ciekawie.

~trucksweb - A Ty zawsze tak brutalnie biggrin.gif Zauważ, że człowiek tyle nowych tematów daje, bo sądzi, że zrobił jakiś postęp (patrząc na poprzednie jego tematy jest już coraz lepiej)! A Ciebie cały czas widać jako osobą krytycznie nastawioną - czy nie umiesz dobrać innego tonu? Bo w większości przypadków jest to po prostu niekonstruktywna krytyka... sciana.gif
trucksweb
Cytat
Bo w większości przypadków jest to po prostu niekonstruktywna krytyka...

-nie wszystko krytykuje, a jedynie to co nalezy ! jakos nikt nie daje stron, wartych uwagi a tylko jakies nie wiadomo co.
Czemu tak brutalnie ? bo mam dosc patrzenia na strony ktore byly atrakcyjne 10-15lat temu ? co internet sie cofa ?
Czemu nie pojawila sie w ciagu ostatnich mc jakas normalna strona warta uwagi ?
To jest zastanawiajace...
a moje uwagi nie maja zlego znaczenia czy jakis innych podtekstow. chce tylko uswiadomic dzieciakom w ktorym kierunku isc- bo jak widac nie ida do przodu dry.gif

Co to uzytkownika z tego tematu- jaki postep widzisz ?bo ja jakos nie widze sadsmiley02.gif ze zmienil kolorystyke strony- na prawde wielkie WOW! a szablon zaczerniety z jakiegos darmowego serwisu z templatkami- i co dalej uwazasz ze to postep ?

Tylko slowo prawdy, uwagi i samozaparcie sprawia, ze kiedys zrobi jakis wartosciowy szablon.
firex
Cytat
a szablon zaczerniety z jakiegos darmowego serwisu z templatkami
to sobie wypraszam !
Cytat
co internet sie cofa ?
może nastaje nowa moda 8)

może przyda mi się ta twoja "krytyka", ale po kolei. Wymień wszystko co sądzisz o top'ie. + i - (chociaż sądząc po twoich wypowiedziach bd same - ).
[dziwne... przeczuwam, że powiesz "to ma być top !?"]
trucksweb
dobra lecac od gory:

-kolory, zle dobrane jak robisz storne niebieska to po co dajesz brazowo/czerwone menu ?! juz wali po oczach.
+logo ladne i ladne kolory- w tej tonacji powinienes robic strone
-nie wydaje ci sie ze ten pasek z gornym menu jest za waski ? przeciez nie miesci sie na nim ten select ze stylami
-zle wyciete postaci...
-te paski na bialym tle- wygladaja jak jakis znak wodny !
-menu troche nie widac, ze to menu,
-<hr> powinienes to jakos ostylowac
-czcionka w newsach nie trzyma sie calosci, raz jest wielka a dalej znowu mala ?!
-pasek z data pod newsem jets za waski albo zle dobrana ikonka z zegarem. w polowie usieta. brak paddingu
-zolty kolor w stopce? do czego to ma nawiazywac questionmark.gif?
-validator

jak widzisz jest jeden +

ps. czym sie roznia style: Nowoczesny , Nowoczesny 3 ?
a z pozostalymi to chyba sobie zartujesz- zmieniasz tylko jeden background dry.gif

Cytat
może nastaje nowa moda 8)

-gratuluje pomyslu i zycze powodzenia
firex
www.gim3byd.cba.pl/?css=Nowoczesny4
na razie skupiam się na menu. (select u góry wyrównałem, zegarek przy dacie zmniejszyłem) jak teraz? nikt nic nie powiedział o typografii, to znaczy, że dobra?
.radex
Cytat(trucksweb @ 20.01.2008, 19:20:46 ) *
Chce tylko uswiadomic dzieciakom w ktorym kierunku isc- bo jak widac nie ida do przodu dry.gif

Wypraszam sobie. W taki sposób, to gratuluję.

Cytat
Szablon zaczerniety z jakiegos darmowego serwisu z templatkami- i co dalej uwazasz ze to postep ?

Mówiłem o postępie, względem wcześniejszych tematów.

Co do "Nowoczesny4"  - menu nie pasuje, myślę, że przydałby się odmienny kolor. Po za tym menu lepiej chyba po lewej pasowało winksmiley.jpg

EDIT:

Co do typografii: wielkosc fontow rozwiazalbym inaczej. dla body uzyj pikseli, a dla pozostalych elementow em.
trucksweb
no chyba jednak nie zmieniles:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0fd03547ee495ba0.html

Cytat
Wypraszam sobie. W taki sposób, to gratuluję.

-chyba sie placzesz w swoich myslach

btw. @radex_p nie pisze to do Ciebie a do autora, wiec nie rozumiem Twoich uwag/komentarzy do moich ocen. Jak masz cos do mnie to pisz na PW.

@firex typografi to tu nie masz wiec nikt nie wspominal, bo co jeden naglowek i jeden div z czasem nazywasz typografiA ?
firex
select - dałem w stylach wysokość 20px - u ciebie jest chyba 1 px więcej biggrin.gif
zegar - pewnie ci się w cache zapisało (nie zmieniałem nic w CSS, tylko zmniejszyłem obrazek o 1 px)

Jutro spróbuję jako tło topu wstawić wyedytowaną fotkę szkoły - co o tym myślicie ? nie będzie zbyt przebajerowane ?

Cytat
przydałby się odmienny kolor
odmienny kolor jest w treści. Ja wolę pozostać przy prostacie i używać 2+1 kolorów. Gdybym dał pomarańcz w menu to by się zlewało z treścią, a tego bym nie chciał biggrin.gif

trucksweb, a ty co powiesz o menu ;> ? axesmiley.png
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.